Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Γιατί πρέπει να φύγει ο Α. Σαμαράς! - Άρθρο του Χρήστου Δημητριάδη

Λίγα λεπτά πριν τις 7 το βράδυ την Κυριακή 25 Ιανουαρίου όταν πήρα στα χέρια το exit poll της εταιρίας Interview του φίλου μου Δημήτρη Βασιλειάδη που μεταδώσαμε από την Πέλλα τηλεόραση, κατάλαβα πως το κεφάλαιο Αντώνης Σαμαράς με τα καλά ή τα κακά του κλείνει μετά από 5 χρόνια στο τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας και 2,5 χρόνια στο τιμόνι της Χώρας.



Η ήττα της Κεντροδεξιάς με 8,5% από τον ΣΥΡΙΖΑ που σηματοδοτεί την δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία της (Πρώτη του Κώστα Καραμανλή το 2009 με διψήφιο αριθμό) ταυτίζεται άμεσα με το οριστικό τέλος μιας εποχής. Η κοινωνία με το αποτέλεσμα της κάλπης ζητά πλέον επανίδρυση της Νέας Δημοκρατίας και αλλαγή όχι μόνο των προσώπων της ηγεσίας αλλά και όλης της Κομματικής δομής. Φαίνεται όμως ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει διαφορετική άποψη. Επιθυμεί να μείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρακαλώντας ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ατύχημα ώστε να καταστραφεί η Χώρα και τότε να έρθει αυτός ως σωτήρας. Μόνο που ο Αντώνης δεν μας έσωσε τα προηγούμενα 2,5 χρόνια όταν μπορούσε να το κάνει. Γιατί λοιπόν να μας σώσει στο μέλλον; Ο άνθρωπος δοκιμάστηκε, Κυβέρνησε και κρίθηκε λιποβαρής από τον κυρίαρχο λαό. Αποτελεί πλέον παρελθόν για την κοινωνία και για την κεντροδεξιά. Είναι ο άμεσα υπεύθυνος για την συντριβή της Νέας Δημοκρατίας η οποία επήλθε από έναν συνδυασμό ατυχών χειρισμών αλλά και από την εμμονή του να παίξει το λαϊκιστικό παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ σκίζοντας τα μνημόνια φύλο φύλο (Δήλωση του τον Σεπτέμβριο του 2014) καθώς και με τις υποσχέσεις του ότι θα βγούμε από το μνημόνιο τον Δεκέμβριο του 2014.


Αντί αυτού οι Ευρωπαίοι εκείνη την περίοδο μας έστειλαν το περιβόητο email στον Χαρδούβελη με τα νέα μέτρα που ουσιαστικά οδήγησε στην κατάρρευση του Αντώνη Σαμαρά και στην παραδοχή της ήττας του με την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές 3 περίπου μήνες πριν τις κανονικές διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ίσως ο σχεδιασμός του να ήταν μια διαχωρίσιμη ήττα στις εκλογές του Ιανουαρίου και μια αριστερή παρένθεση ώστε να επανέλθει ο ίδιος. Αυτό όμως δεν έγινε. Η ΝΔ κατέρρευσε και αν δεν είχε επενδύσει στο αίσθημα φόβου των νοικοκυραίων η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη. Άλλωστε ποιο αφελές επιχείρημα από το ότι η ΝΔ μετά τον ορυμαγδό μέτρων έχασε μόνο 2% δεν υπάρχει. Η βάση που στηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά δεν περνά το 20% και το υπόλοιπο ποσοστό είναι ευκαιριακό λόγο του φόβου που προκαλούν κάποιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.


Αποτελεί μονόδρομο η Νέα Δημοκρατία να συνεχίσει χωρίς τον Σαμαρά και μέσα από διαδικασίες και αλλαγές από την βάση προς τα επάνω και χωρίς τις μνημονιακές αμαρτίες που την βαρύνουν να πάει μπροστά και να αποτελέσει άμεσα την διάδοχο κατάσταση στην αριστερή Κυβέρνηση με τους μπλε κόκκους του Καμμένου που έχει δημιουργηθεί. 
 
 
 
πηγη: meapopsi.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *