Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Κηρύσσεται επανάσταση στα Σφακιά της Κρήτης (Σαν σήμερα 22/2)

1821: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης διαβαίνειτον Προύθο για να κηρύξει την Επανάσταση στη Μολδοβλαχία.
1841: Κηρύσσεται επανάσταση στα Σφακιά της Κρήτης. Αφορμή στάθηκε η συνθήκη του Λονδίνου (17 Ιουλίου 1840), μετην οποία η Κρήτη δεν αποκτούσε την ελευθερία της, αλλά επανερχόταν από τηναιγυπτιακή κυριαρχία στην τουρκική.
1848: Ξεσπά η λεγόμενη Φεβρουαριανή Επανάσταση, που οδήγησε στην κατάργηση της βασιλείας και στην εγκαθίδρυσητης Β' Γαλλικής Δημοκρατίας.
1986: Το Τριμελές Εφετείο Πειραιά αθωώνει τους πέντε φύλακες που πρωτόδικα θεωρήθηκαν υπεύθυνοιγια την τραγωδία τηςΘύρας 7 και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 10 ετών.
1989: Θεσμοθετείται τονέο βραβείο Ωνάση με το όνομα «Δελφοί» για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο
Moυσική 22/2
1974 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός James Blunt (James Hillier Blount) γεννήθηκε στο Tidworth του Wiltshire της Αγγλίας. Έγινε δημοφιλής μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού "You're Beautiful" το 2004. Έχει κυκλοφορήσει τρία στούντιο άλμπουμ και έχει κερδίσει δύο BRIT Awards, δύο Ivor Novello Awards κ.α. Είναι επίσης γνωστός για την προσφορά του στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, δίνοντας συναυλίες για να τους ενισχύσει. Το Φεβρουάριο του 2010 συμμετείχε στην επανεκτέλεση του τραγουδιού των R.E.M. "Everybody Hurts" που κυκλοφόρησε με σκοπό τη συλλογή χρημάτων για την ενίσχυση των πληγέντων από τον σεισμό στην Αϊτή. Μέχρι σήμερα έχει πουλήσει παγκοσμίως πάνω από δεκαοκτώ εκατομμύρια άλμπουμ.

1956 Ο Elvis Presley κάνει για πρώτη φορά την είσοδο του στα Αμερικάνικα charts με το τραγούδι "Heartbreak Hotel". Το τραγούδι ηχογραφήθηκε στις 10 Ιανουαρίου του 1956 και είναι το πρώτο του στην δισκογραφική εταιρεία RCA Records.

Αθλητισμός 22/2


22/2/2012    Ο Κώστας Δουβαλίδης κάνει πανελλήνιο ρεκόρ στα 60 μέτρα εμπόδια με 7.63 στο 26ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας

22/2/2009    Ο Παναθηναϊκός κατακτά το 12ο (και 5ο συνεχόμενο) Κύπελλο Ελλάδος στο μπάσκετ νικώντας στον τελικό τον Ολυμπιακό με 80-70 στο κλειστό του Ελληνικού. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, αρχηγός πλέον στη θέση του Φραγκίσκου Αλβέρτη, με 3 τρίποντα στο τελευταίο δεκάλεπτο ανακηρύσσεται πρώτος σκόρερ (16 πόντοι) και MVP.

22/2/2004    Η ρωσίδα Sveltana Feofanova σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ με 4.85 στο μήτινγκ κλειστού στίβου “ΑΘΗΝΑ” στην Παιανία

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *