Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

Σε λειτουργία η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα δημοπρασιών για αγροδιατροφικά προϊόντα

Πραγματικές συναλλαγές θα μπορεί να υποστηρίξει από την επόμενη εβδομάδα η ηλεκτρονική πλατφόρμα δημοπρασιών στην ιστοσελίδα www.E-Auctionmarket.eu, για προϊόντα
του αγροδιατροφικού τομέα, που τρέχει πιλοτικά το τελευταίο διάστημα, όπως επεσήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλος Τονικίδης. 

Στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργανώνεται για την παρουσίαση του δημοπρατηρίου στο πλαίσιο της Detrop, ο κ. Τονικίδης επεσήμανε ότι στην πιλοτική του εφαρμογή ενεγράφησαν 43 επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα και μερικές από την ΠΓΔΜ, ενώ ανέφερε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συναλλάσσονται σε πέντε κατηγορίες τροφίμων αρχικά, που είναι οι: αρωματικά φυτά, δημητριακά, γαλακτοκομικά, οπωρολαχανικά και αμπελοοινικά είδη. Βέβαια, όπως ο ίδιος γνωστοποίησε υπάρχουν σκέψεις να γίνει επέκταση και σε άλλες κατηγορίες όπως κρέας και ιχθυρά. 

Η ανάπτυξη του Ηλεκτρονικού Δημοπρατηρίου έγινε με βάση επιτυχημένα ευρωπαϊκά μοντέλα και περιλαμβάνει: διαδικτυακή πλατφόρμα του δημοπρατηρίου e-Αuction σε πέντε γλώσσες, περιβάλλον φιλικό προς το χρήστη και εύχρηστες οδηγίες για τη λειτουργία του, μηχανή αναζήτησης για προϊόντα και υπηρεσίες, ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και των συναλλαγών και εκπαιδευτικά σεμινάρια για τεχνικό και διοικητικό προσωπικό σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας. Το έργο e-Auction, ενισχύει τις ικανότητες των τοπικών παραγωγών και επιχειρηματιών, αφού με τη δημιουργία του ηλεκτρονικού δημοπρατηρίου, ουσιαστικά διευκολύνονται οι αγοραπωλησίες αγροδιατροφικών προϊόντων, εντός και εκτός συνόρων. 

Το έργο, που ολοκληρώνεται τον προσεχή Ιούνιο, υλοποιείται στο πλαίσιο του IPA Διασυνοριακού Προγράμματος «Ελλάδα - πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013» με συνολικό εγκεκριμένο προϋπολογισμό 611.787,00 ευρώ και τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων. Επικεφαλής του έργου είναι το Ελληνο-ιταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ενώ συμμετέχουν το Επιμελητήριο Κιλκίς και το Ελληνο-γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο από την ελληνική πλευρά και το Foundation for Local and IT Development - Gevgelija και ο δήμος του Kavadarci από την πλευρά της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. 

Με τη λειτουργία του ηλεκτρονικού δημοπρατηρίου, αγρότες, παραγωγοί, επιχειρηματίες και τα υπόλοιπα μέλη της τοπικής κοινωνίας ωφελούνται από την ανάπτυξη σχεδίου δράσης για την προώθηση των τοπικών προϊόντων & υπηρεσιών του αγροδιατροφικού τομέα, με σκοπό την ενίσχυση των εξαγωγών, με έμφαση στις αγορές της Ιταλίας και Γερμανίας. Στο πλαίσιο του έργου, συντάσσεται πολύγλωσσος οδηγός εξαγωγών και καινοτομίας, διοργανώνονται επιχειρηματικές αποστολές και οργανώνονται συμμετοχές σε εκθέσεις του αγροδιατροφικού τομέα. 

Τονίζεται ότι η εγγραφή στο ηλεκτρονικό δημοπρατήριο είναι δωρεάν.thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *