Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Πέθανε στο Παρίσι από μυασθένεια ο Έλληνας μεγιστάνας, Αριστοτέλης Ωνάσης (Σαν σήμερα 15/3)

1935 στη Γερμανία, ο υπουργός Προπαγάνδας Γιόζεφ Γκέμπελς απαγόρευσε την κυκλοφορία τεσσάρων εφημερίδων του Βερολίνου.

1995 η οργάνωση "17 Νοέμβρη" έπληξε με ρουκέτες το κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού "Mega Channel" την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 20.30, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

1975 πέθανε στο Παρίσι από μυασθένεια ο Έλληνας μεγιστάνας, Αριστοτέλης Ωνάσης.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 15/3
1943 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός και παραγωγός Sly Stone (Sylvester Stewart) γεννήθηκε στο Ντέντον του Τέξας. Τις δεκαετίες του '60 και '70 γνώρισε επιτυχία με το συγκρότημα Sly & the Family Stone, οι οποίοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της soul και funk μουσικής. Μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία τους το τραγούδι "Everyday People" το οποίο πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα και έμεινε στο Billboard για τέσσερις εβδομάδες.

1947 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός και παραγωγός Ry Cooder (Ryland Peter Cooder) γεννήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες όλων των εποχών. Ξεκίνησε την καριέρα του την δεκαετία του '60 σαν μέλος του συγκροτήματος Captain Beefheart. Στα τέλη της δεκαετίας συνεργάστηκε με τους Rolling Stones ηχογραφώντας μαζί τους για τα άλμπουμ "Let It Bleed" και "Sticky Fingers". Από το 1988 μέχρι το 2003 κέρδισε έξι βραβεία Grammy. Ένα από αυτά για το άλμπουμ "Buena Vista Social Club" (1997). Σε αυτό το άλμπουμ συνεργάστηκε με τον μεγάλο Κουβανό μουσικό Juan de Marcos González και με παραδοσιακούς μουσικούς και τραγουδιστές της Κούβας. Οι Κουβανοί  αυτοί καλλιτέχνες, οι περισσότεροι άγνωστοι εκτός Κούβας, είχαν γνωρίσει επιτυχία στην χώρα τους τις δεκαετίες του '40 και '50.  Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα άλμπουμ όλων των εποχών. Έχει πειραματιστεί με διάφορα είδη μουσικής όπως folk blues, soul, gospel, rock και world music. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως The Rolling StonesVan MorrisonJohn Lee HookerFlaco JiménezAli Farka Toure κ.α. Έγραψε μουσική για ταινίες όπως "The Long Riders" (1980), "Southern Comfort" (1981), "Paris, Texas" (1984), "Last Man Standing" (1996) κ.α.




Αθλητισμός 15/3

15/3/1999 Ο Τόνι Σαβέβσκι πετυχαίνει στον Πύργο εναντίον του Πανηλειακού το 50ο γκολ του στο πρωτάθλημα έχοντας παράλληλα συμπληρώσει 10 χρόνια καριέρας με την ομάδα της ΑΕΚ, άρα και 10 χρόνια από το πρώτο του γκολ εναντίον της Καλαμαριάς στην Θεσσαλονίκη στις 29/01/89

15/3/1991 Ο Ουκρανός Sergey Bubka γίνεται ο πρώτος άλτης που πηδάει 6.10 στο επί κοντώ σε διεθνές μήτινγκ κλειστού στίβου στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας

15/3/1985 Ο Γιάννης Κούρος διανύει 200χλμ σε 15:11.10 στο Montauban της Γαλλίας με ρεκόρ για το βιβλίο Γκίνες

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *