Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Η στροφή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι απαραίτητη

Νέες έρευνες επιστημόνων, αποκαλύπτουν πως η χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις μεγάλες πόλεις, θα βοηθήσει στη μείωση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντα χώρου, αφού δεν παράγεται θερμότητα κατά τη διάρκεια των μποτιλιαρισμάτων. Αυτό με τη σειρά του, μειώνει την ανάγκη χρήσης κλιματισμού που καταναλώνει επιπλέον ενέργεια. Βρέθηκε πως αν στο Πεκίνο το 2012, χρησιμοποιούσαν όλοι ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που προέρχονται μόνο από τη χρήση κλιματισμού και ανέρχονται στους 11.779 τόνους, θα εξαλείφονταν.

Φυσικά το να εγκαταλείψουν τη χρήση συμβατικών αυτοκινήτων ολόκληρες πόλεις, δεν είναι κάτι ρεαλιστικό με τα σημερινά δεδομένα, ούτε καν σε πόλεις με υψηλή περιβαλλοντική συνείδηση όπως το San Francisco. Ωστόσο αυτή η μελέτη μας δείχνει πως υπάρχουν οφέλη από τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα οποία δεν είναι ορατά με την πρώτη ματιά.



unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *