Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

IALMOPIA LIVE: Η κόντρα Μπίνου - Πασόη και το θέμα της οικίας του Μενέλαου Λουντέμη στο επίκεντρο της χθεσινής (2/3) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας

Πραγματοποιήθηκε χθες (2/3) το απόγευμα η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, με 19 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Το ialmopia.gr ήταν εκεί και σας μεταφέρει όσα συνέβησαν.


Ξεκινώντας την συζήτηση στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο για την ενημέρωση του σώματος για θέματα που αφορούν τον Δήμο, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Μπίνος, έκανε αναφορά στο θέμα της οικίας του μεγάλου Έλληνα ποιητή Μενέλαου Λουντέμη στον Εξαπλάτανο, το οποίο βρίσκεται προς κατεδάφιση. 

Ενημέρωσε το σώμα για την εκτίμηση της τεχνικής υπηρεσίας και τις μετέπειτα ενέργειες που πρέπει να γίνουν από πλευράς κληρονόμων, που είναι και το μεγάλο αγκάθι της ιστορίας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα θέματα της καθημερινότητας, όπου παραδέχτηκε πως έχουν γίνει βήματα προόδου, όμως χρειάζονται πολλά περισσότερα, δίνοντας και δείγματα αυτοκριτικής.

Επιπλέον, ανέφερε στο σώμα για την επικείμενη δημοπρασία της 6ης Μαρτίου για την εγκατάσταση ανελκυστήρα, κάδων απορριμμάτων και για λάμπες φωτισμού, ούτως ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των δημοτών. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και το έργο για την βελτίωση του οδοστρώματος σε Αριδαία και Εξαπλάτανο, ύψους 60.000€.

Σχετικά με την κόντρα με τον κ. Πασόη, τόνισε πως την διαμάχη αυτή δεν τη ξεκίνησε ο ίδιος, αλλά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Τέλος, αναφέρθηκε στο ζήτημα της ένταξης των Λουτρών, στο Δίκτυο Ιαματικών Λουτροπόλεων, γεγονός που αποτελεί και στόχο της Δημοτικής Αρχής.



Από κει και πέρα, τον λόγο πήρε ο κ. Πασόης, ο οποίος έκανε λόγο για την συγκρότηση επιτροπής με σκοπό την διατήρηση και επαναφορά των υπηρεσιών στην Αλμωπία. Σχετικά με το θέμα της οικίας του Μενέλαου Λουντέμη, αναφέρθηκε στις παλινωδίες των κληρονόμων του. Για το θέμα της καθημερινότητας, τόνισε πως αν και η νέα Δημοτική Αρχή είχε κάνει σημαία της την βελτίωση της καθημερινότητας, η Αλμωπία παραμένει ένας σκοτεινός και βρωμερός Δήμος.

Επίσης αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Συμπαραστάτη του Δημότη, όπου όπως τόνισε χαρακτηριστικά επικαλούμενος το Νόμο 4257/2014, δε θέλουν να εκλέξουν Συμπαραστάτη. Στο τέλος της τοποθέτησης του, απάντησε σε ήρεμο τόνο για το θέμα της «κόντρας» του με τον Δήμαρχο, πως τοποθετήθηκε σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο.



Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κύριος Ασβεστόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για την ανάγκη δημιουργίας μιας διαπαραταξιακής επιτροπής για τις υπηρεσίες και συγκεκριμένα μίλησε για το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο, είπε πως δεν ικανοποιήθηκε από τις απαντήσεις για το θέμα του αναψυκτηρίου των Λουτρών.

Έκανε μια πρόταση για το θέμα της οικίας του Μενέλαου Λουντέμη, να περάσει το οικόπεδο στην ιδιοκτησία του Συλλόγου του Μενέλαου Λουντέμη και να αξιοποιηθεί από τον Σύλλογο. Τέλος, για το ζήτημα του Συμπαραστάτη τόνισε πως είναι πολύ σημαντικός θεσμός και πρέπει να βρεθεί ένα κατάλληλο πρόσωπο.



Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ανδρέας Κόγιος, ο οποίος εξαπέλυσε μομφές προς τις προηγούμενες διοικήσεις για απραξία τους σχετικά με το θέμα της οικίας του Μενέλαου Λουντέμη και πρότεινε να οριστεί κάποιος, ο οποίος να τρέξει υπεύθυνα το ζήτημα.

Για το θέμα των υπηρεσιών, ζήτησε την αξιοποίηση των εκπροσώπων της Πέλλας στην Βουλή και να γίνει δυναμική και όχι επιδερμική αντιμετώπιση όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Για το θέμα του Συμπαραστάτη, τόνισε πως πρέπει να βρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχή για την ποιοτική λειτουργία του Δήμου. Επίσης για το θέμα του αναψυκτηρίου των Λουτρών, τόνισε πως πρέπει να βρεθεί ποιοτικό προσωπικό και τέλος για το ζήτημα της καθαριότητας, πως η Δημοτική Αρχή δε πάει καθόλου καλά σ’ αυτό το θέμα.



Στην συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο κύριος Χουρσόγλου, ο οποίος αναφερόμενος στις επιτροπές για τις υπηρεσίες, πρότεινε προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, μια μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα. Επίσης στο ίδιο ζήτημα, είπε χαρακτηριστικά για τον Βουλευτή Πέλλας, κ. Σηφάκη, ''ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.''.

Στο ζήτημα της οικίας του Λουντέμη, κυμάνθηκε στα ίδια πλαίσια με τους προηγούμενους ομιλητές, τονίζοντας την δυσκολία που υπάρχει στο θέμα των κληρονόμων και το ιδιοκτησιακό καθεστώς.



Ο Νίκος Παρούτογλου από την πλευρά του, μίλησε για το πόσο άχαρος είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης, στηρίζοντάς το σε δύο λόγους, στο ό,τι δε μπορείς να κάνεις αυτά που θέλεις και στο ό,τι μπορείς να λες ό,τι θέλεις χωρίς συνέπειες. Επιπλέον έκανε μια πρόταση σχετικά με τις υπηρεσίες, να συζητήσουν οι Βουλευτές του Νομού και να δουν ποιο είναι το καλύτερο για την Αλμωπία και τον Νομό ή ακόμα να συνεδριάσουν και οι Δήμαρχοι του Νομού, με τον ίδιο σκοπό.



Ο Δήμαρχος δευτερολογώντας, τόνισε πως η διαπαραταξιακή επιτροπή για τις υπηρεσίες θα γίνει και συμφώνησε με την πρόταση του κ. Χουρσόγλου για την παράσταση διαμαρτυρίας. Για το θέμα του Συμπαραστάτη τόνισε πως παρότι πλειοψηφούντες, δεν βγήκαν ποτέ να επιβάλλουν στο σώμα ποιος θα εκλεγεί σε αυτό το αξίωμα και επιθυμεί την εκλογή προσώπου κοινής αποδοχής. Σε εκείνο το σημείο εξαπέλυσε μομφή προς τον συνδυασμό του κυρίου Πασόη για την επιλογή τους να ψηφίσουν λευκό. Αναφερόμενος στην συνέχεια για το θέμα των Λουτρών χαρακτηριστικά είπε, ''τι άλλο να πω'', εννοώντας πως το θέμα το ανέλυσε διεξοδικά και τόνισε το ζήτημα με τα δίμηνα. 



Υπήρξαν μομφές του κυρίου Νικολαΐδη προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σωτηριάδη, για την σειρά των ομιλητών, αναφερόμενος στον κ. Χουρσόγλου.



Τέλος πριν προχωρήσουν στα θέματα Ημερήσιας Διάταξης, ο κ. Πασόης αφού λογομάχησε έντονα με τον κ. Σωτηριάδη για να πάρει τον λόγο, τόνισε πως είναι απαράδεκτο να εγκαλείται ο ίδιος και η παράταξή του για την μη εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *