Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο Γιώργος Γεννηματάς (Σαν σήμερα 25/4)

1915 κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, στρατεύματα από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, ως απόσπασμα των συμμαχικών δυνάμεων υπό την ηγεσία της Βρετανίας, επιτέθηκαν
στα παράλια της τουρκικής πόλης Καλλίπολης. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που διήρκεσαν οκτώ μήνες σκοτώθηκαν περίπου 7.000 Αυστραλοί και 2.000 Νεοζηλανδοί.

1998 στην Ισπανία, πέντε εκατομμύρια τόνοι μολυσμένου νερού διέρρευσαν από ελαττωματική δεξαμενή τοξικών αποβλήτων και χύθηκαν στον ποταμό Γκουαντιαμάρ στη νότια Σεβίλη, προκαλώντας μεγάλη οικολογική καταστροφή.

1994 έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργος Γεννηματάς.





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 25/4
1917 Η μεγάλη Αμερικανίδα jazz τραγουδίστρια Ella Fitzgerald (Ella Jane Fitzgerald 1917-1996), γνωστή και ως "the First Lady of Song", γεννήθηκε στο Νιούπορτ Νιουζ της Βιρτζίνια. Στην πολύχρονη καριέρα της έχει κερδίσει δεκατρία βραβεία Grammy και το 1967 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική της προσφορά στη μουσική. Το 1981 της απονεμήθηκε το "National Medal of Art" από τον Αμερικανό Πρόεδρο Ronald Reagan και λίγο αργότερα το "Presidential Medal of Freedom" από τον George H. W. Bush. Δημοφιλή τραγούδια της: "(If You Can't Sing It) You'll Have to Swing It (Mr. Paganini)", "Ev'ry Time We Say Goodbye", "Begin the Beguine", "Night and Day" κ.α.

1923 Ο θρυλικός Αμερικανός blues κιθαρίστας και τραγουδιστής Albert King (Albert Nelson 1923-1992) γεννήθηκε στην Ιντιανόλα του Μισισίπι. Είναι γνωστός και ως "the Velvet Bulldozer" λόγω της σωματικής του διάπλασης με ύψος 1,92 και 118 κιλά. Θεωρείται ένας από τους "τρεις Βασιλιάδες της blues κιθάρας" παρέα με τους B.B. King και Freddie King. Μεγάλοι κιθαρίστες όπως οι Jimi HendrixEric ClaptonStevie Ray Vaughan κ.α. πέρασαν μεγάλο μέρος της ζωής τους μελετώντας το μοναδικό στυλ παιξίματος του. Μάλιστα ο Clapton είχε δηλώσει πως το τραγούδι-επιτυχία των Cream, "Strange Brew" (1967) καθώς και το άλμπουμ "Disraeli Gears" είναι επηρεασμένα από τον Albert King. Μεγάλη του επιτυχία το τραγούδι "As The Years Go Passing By", το οποίο έχουν διασκευάσει και τραγουδήσει οι AnimalsCarlos SantanaGary Moore κ.α. Άλλα δημοφιλή τραγούδια του: "Born Under a Bad Sign", "I'll Play the Blues For You" κ.α.

Αθλητισμός 25/4

25/4/2007 Ο διεθνής μέσος Alan Ball πεθαίνει σε ηλικία 61 ετών. Συμμετείχε σε 72 αγώνες και σημείωσε 8 γκολ με την εθνική ομάδα της Αγγλίας κατά την διάρκεια 11 ετών (1965-1975) ενώ αγωνίστηκε με τις Blackpool, Everton, Arsenal, Southampton, κλπ.

25/4/2006 Πεθαίνει σε ηλικία 82 ετών ο Μίσσας Πανταζόπουλος, ο επονομαζόμενος “τσάρος”, ο οποίος σαν παίκτης-προπονητής του Παναθηναϊκού κατέκτησε τα δύο πρώτα πρωταθλήματα της ομάδας (1946 και 1947) αλλά και αυτό του 1951. Ως παίκτης είχε 5 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα. Ως προπονητής με την ΑΕΚ κατέκτησε 5 πρωταθλήματα, ενώ ήταν προπονητής της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ του 1969.





Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *