Τρίτη 21 Απριλίου 2015

"Λουκέτο" βάζουν 6 στα 10 Αστυνομικά Τμήματα της χώρας

"Γενναιόδωρο ψαλίδι" στον αριθμό των αστυνομικών τμημάτων της Ελλάδας (το οποίο μπορεί και να ξεπεράσει το 50%), προβλέπει το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών, όπως παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, και πήρε στο μεγαλύτερο βαθμό την έγκρισή του.

Σύμφωνα με το e-typos.gr, η αναδιάρθρωση-«τσεκούρι», που αναμένεται να παρουσιαστεί το επόμενο χρονικό διάστημα από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Πανούση, προβλέπει την «εξαφάνιση» έως και έξι στα δέκα αστυνομικών τμημάτων ή αλλιώς συγχώνευση «πέντε σε ένα» κυρίως στις επαρχιακές πόλεις και λιγότερο στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπήρξε ενημέρωσή του για την αναδιάρθωση, για τη δημιουργία της ομάδας «προπομπό» των ΜΑΤ, την κατάργηση της ΔΕΛΤΑ και τη σύμπτυξη των στελεχών της στη ΔΙ.ΑΣ.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε και με το διοικητή της ΕΥΠ, κ. Γιάννη Ρουμπάτη, παρουσία του κ. Πανούση, με κυρίαρχο θέμα συζήτησης τη δράση των τζιχαντιστών, τον «αόρατο προς στιγμήν, αλλά πιθανό, κίνδυνο», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές του αρμόδιου υπουργείου. Στην ίδια συνάντηση τέθηκαν και άλλα θέματα εθνικής ασφάλειας που αφορούν στην εξωτερική τρομοκρατία.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης προβλέπεται η δημιουργία μία νέας ομάδας περιφρούρησης των διαδηλώσεων, πριν χρειαστεί η ανάληψη δράσης από τα «σκληρά» ΜΑΤ.
Η νέα αστυνομική μονάδα θα διαχειρίζεται τις διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης και τα ΜΑΤ θα επεμβαίνουν μόνο σε περίπτωση επεισοδίων, φθορών και επιθέσεων. Τα μέλη της «Ομάδας Επιτήρησης Διαμεσολάβησης Διαδηλώσεων», όπως φαίνεται να είναι κάποια από τα μέρη του ονόματός της, θα φορούν πηλήκιο και όχι κράνος, θα έχουν αστυνομική ράβδο, ασύρματο, πιστόλι, ελαφρύ αλεξίσφαιρο και ορατά τα διακριτικά τους, ενώ η στολή τους θα είναι χρώματος μπλε αντί για χακί.


thestival.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *