Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Και τώρα...η άνοδος!

Με τη διεξαγωγή του εξ αναβολής αγώνα μεταξύ Ηρακλή Άσπρου κι Εδεσσαϊκού, ξεκαθάρισε το τοπίο σε ό,τι αφορά τα σενάρια για το γκρουπ των πρωτοπόρων στην Α1 Ερασιτεχνική Κατηγορία.


Ο Ηρακλής ουσιαστικά αυτοκτόνησε χθες το απόγευμα, καθώς αν διατηρούσε το υπέρ του 2-0 απέναντι στον Εδεσσαϊκό, θα είχε ''καπαρώσει'' τουλάχιστον τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, διεκδικώντας όμως ακόμη και την πρώτη, καθώς την τελευταία αγωνιστική θα πάρει τους 3 βαθμούς στα χαρτιά, μιας και αγωνίζεται με τον ΠΑΟΚ Γιαννιτσών, που έχει αποχωρήσει από την Α1.

Μετά τη χθεσινή ισοπαλία, το απόλυτο ματς μεταξύ Αλμωπού Αριδαίας και Ακαδημίας Κρύας Βρύσης κλέβει φυσικά την παράσταση στο πρόγραμμα της Κυριακής. Οι γηπεδούχοι με νίκη κατακτούν την πρώτη θέση, και παίρνουν το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Σε περίπτωση ισοπαλίας μένουν τρίτοι, και το πλεονέκτημα έδρας το παίρνει η Κρύα Βρύση, η οποία έχει την ευκαιρία με νίκη να προκριθεί απευθείας στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Γ' Εθνική.

Η βαθμολογία στην Α1 μια αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος έχει ως εξής:















Διαβάστε παρακάτω τα κριτήρια και τον τρόπο διεξαγωγής των playoffs, όπως αυτά αναφέρονται στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΣ Πέλλας:


Α1 Ερασιτεχνική Κατηγορία

Πρωταθλήτρια ομάδα για την περίοδο 2014 – 2015 είναι η πρώτη της βαθμολογικής κατάταξης εφόσον η βαθμολογική διαφορά από τη δεύτερη είναι μεγαλύτερη ή ίση των τεσσάρων (4) βαθμών και δεν διεξάγονται αγώνες play-offs. Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε την πρώτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει διαφορά βαθμών μικρότερη των τεσσάρων (4), τότε διεξάγονται αγώνες play-offs μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν τις θέσεις από την 1η μέχρι και την 4η ως εξής:

PLAY-OFFS ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : 

Α ΦΑΣΗ.

Ο 1ος στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου θα αντιμετωπίσει σε αγώνα στην έδρα του τον 4ο της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου με την προυπόθεση ότι βαθμολογική τους διαφορά είναι μικρότερη ή ίση των έξι (6) βαθμών. Σε περίπτωση ήττας στον συγκεκριμένο αγώνα του 1ου στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου διεξάγεται και δεύτερος αγώνας κατάταξης ( σε περίπτωση ισοπαλίας, παράταση & πέναλτυ) σε ουδέτερο γήπεδο που θα καθορίσει η Διοργανώτρια.

Ο 2ος στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου θα αντιμετωπίσει σε αγώνα στην έδρα του τον 3ο της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου, εφόσον ο 1ος στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει ίση ή μικρότερη διαφορά πέντε (5) βαθμών από τον 3ο στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου. Στη περίπτωση που ο 4ος του βαθμολογικού πίνακα μετέχει στην διαδικασία των αγώνων play off ο αγώνας μεταξύ του 2ου στον βαθμολογικό πίνακα και του 3ου του βαθμολογικού πίνακα, διεξάγεται ανεξάρτητα από την βαθμολογική διαφορά που έχουν μεταξύ τους. Σε περίπτωση ήττας στον συγκεκριμένο αγώνα του 2ου στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου διεξάγεται και δεύτερος αγώνας κατάταξης ( σε περίπτωση ισοπαλίας, παράταση & πέναλτυ) σε ουδέτερο γήπεδο που θα καθορίσει η Διοργανώτρια.

Β ΦΑΣΗ

Οι νικητές των αγώνων των παραπάνω ζευγαριών, θα αγωνιστούν σε αγώνα κατάταξης στην έδρα του υψηλότερου βαθμολογικά σωματείου στην κανονική περίοδο, για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Σε περίπτωση ήττας στον συγκεκριμένο αγώνα του υψηλότερου βαθμολογικά σωματείου της κανονικής περιόδου διεξάγεται και δεύτερος αγώνας κατάταξης (σε περίπτωση ισοπαλίας, παράταση & πέναλτυ) σε ουδέτερο γήπεδο που θα καθορίσει η Διοργανώτρια και η νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ και έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στους αγώνες Πρωταθλητριών ΕΠΣ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική ερασιτεχνική κατηγορία.


ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *