Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Το ialmopia βλέπει Game of Thrones: Τι είδαμε στην 4η σεζόν - Τι θα δούμε στην 5η (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν ανήκετε στους φανατικούς θαυμαστές της σειράς και περιμένατε με αγωνία τη νέα σεζόν του Game of Thrones, τότε η μακρά αναμονή σας έφτασε στο τέλος της! Το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα (ξημερώματα Δευτέρας 13/4 για εμάς) θα προβληθεί στην Αμερική το πρώτο επεισόδιο της πέμπτης σεζόν. 


Από τη στιγμή που έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος απ'όταν ταξιδέψαμε στο Westeros, το Essos ή βόρεια του τείχους, το ialmopia σκέφτηκε να φρεσκάρει λίγο τη μνήμη σας, σε ό,τι αφορά το που έχει σταματήσει η πλοκή της σειράς, αλλά και να σας ενημερώσει για το τι θα επακολουθήσει (χωρίς όμως να δίνουμε spoilers).




King’s Landing


Την τελευταία φορά που βρεθήκαμε στην πρωτεύουσα του Westeros, ο Tyrion (Peter Dinklage) έλυσε τη μακρά κόντρα με τον πατέρα του, σκοτώνοντάς τον. Στη συνέχεια, ο Tyrion εγκατέλειψε το King’s Landing πάνω σε ένα πλοίο, συνοδευόμενος από τον Άρχοντα των Ψιθύρων, Varys (Conleth Hill). Στην 5η σεζόν, οι δύο εξαιρετικοί ηθοποιοί θα μας χαρίσουν συναρπαστικές στιγμές, αναδεικνύοντας το ταλέντο τους στις μεταξύ τους σκηνές, που θα είναι πολλές. Τα αδέρφια του Tyrion, η Cersei (Lena Headey) και ο Jamie (Nikolaj Coster - Waldau), πρέπει να αντιμετωπίσουν την απώλεια του πατέρα τους και να διατηρήσουν την κυριαρχία των Lannisters στο Βασίλειο, ακόμη και χωρίς τον παντοδύναμο Tywin. Ένας νέος χαρακτήρας, ο High Sparrow (Jonathan Pryce), θα κάνει πιο δύσκολες τις προσπάθειές τους, χρησιμοποιώντας τη θρησκευτική επιρροή του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την παρουσία των Tyrell, με την εκθαμβωτική Margaery (Natalie Dormer) να προσπαθεί να κερδίσει την καρδιά του Βασιλιά Tommen Baratheon (Dean-Charles Chapman).




Essos - Across the Narrow Sea


Η Cersei δεν είναι η μόνη Βασίλισσα που βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Στην προηγούμενη σεζόν είδαμε την Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) να συνεχίζει τον αγώνα της για την εξάλειψη της δουλείας. Μετά την κατάληψη της Meereen, η Dany έπρεπε να αφήσει πίσω της τον θρίαμβό και να διοικήσει την νεοκαταληφθείσα πόλη, με τους αγαπημένους της δράκους να κάνουν δύσκολο το εγχείρημα αυτό. Η απόφασή της να φυλακίσει τους δύο από αυτόυς, με τον τρίτο και πιο άγριο να τριγυρνά ελεύθερος, φάνηκε να τη γεμίζει με τύψεις. Επίσης, η σκέψη της βαραίνει και από την απόφασή της να στείλει στην εξορία τον μέχρι πρότινος φύλακα και σύμβουλό της, Jorah Mormont (Iain Glen). Με την αρωγή των Ser Barristan Selmy, (Ian McElhinney) Daario Naharis, (Michiel Huisman ) Grey Worm (Jacob Anderson) and Missandei (Nathalie Emmanuel), η Θυελλογέννητη Βασίλισσα θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει νέους εχθρούς κι επαναστάτες, καθώς τους μυστηριώδεις “Sons of the Harpy” στην επερχόμενη σεζόν.



The Wall


Στην 4η σεζόν, το Τείχος δέχθηκε επίθεση από έναν συνασπισμένο στρατό Wildlings, μαμούθ, wargs, γιγάντων ύψους 10 μέτρων και (το χειρότερο όλων) της θυμωμένης πρώην κοπέλας του Jon Snow (Kit Harington). Ο Jon και τα αδέρφια του στη Night’s Watch είχαν πολύ λίγες πιθανότητες να επιζήσουν ώστε να τους δούμε και στην 5η σεζόν (πολλοί από αυτούς δεν επέζησαν). Ο ατίθασος νεαρός από το Winterfell υπερασπίστηκε σθεναρά τα Επτά Βασίλεια απέναντι σε αυτή την πελώρια απειλή, δείχνοντας τις ηγετικές του ικανότητες. Με τις προμήθειες να εξαντλούνται και με κάθε ελπίδα να έχει χαθεί, ο Jon αναλαμβάνει να σκοτώσει τον αρχηγό των Wildlings, Mance Rayder (Ciarin Harris), σε μια αποστολή αυτοκτονίας. Όμως λίγο πριν την κρίσιμη στιγμή, καταφθάνει ο Βασιλιάς Stannis Baratheon (Stephen Dillane) μαζί με το στρατό του, και αφού καταπνίγει στο αίμα την επίθεση των Wildlings, αναλαμβάνει τη διοίκηση του Τείχους. Στην 5η σεζόν θα μάθουμε αν αυτό θα είναι υπέρ ή κατά των ανδρών της Night’s Watch, μιας και ο Stannis θα απαιτήσει την υποταγή και το σεβασμό αυτών που έχουν ορκιστεί ουδετερότητα στα θέματα που αφορούν το Βασίλειο. Η Κόκκινη Ιέρεια Melisandre (Carice van Houten) θα συνεχίσει να επηρρεάζει τον Stannis και σίγουρα θα δημιουργήσει έριδες μεταξύ των ανδρών της Night’s Watch και των πιστών ακολούθων του άρχοντα των Stormlands. 




North of the Wall


Ο Brann Stark (Isaac Hempstead Wright) και οι συνακόλουθοί του, αργά αλλά σταθερά πέρασαν το Τείχος και έφτασαν σε μια σπηλιά όπου και ανακάλυψαν το μυστήριο που έκρυβε το Κοράκι με τα τρία μάτια. Δυστυχώς, δεν θα δούμε κάποια εξέλιξη σε αυτή την ιστορία στη διάρκεια της 5ης σεζόν.






Άλλες περιοχές και κάποιες...εκπλήξεις


- Η Sansa Stark (Sophie Turner) κι ο Petyr “Littlefinger” Baelish (Aiden Gillen) θα συνεχίσουν την περίεργη σχέση - συμμαχία τους, χωρίς να εμποδίζονται από την ''σχιζοφρενή'' Lysa Arryn (Kate Dickie), μιας και ο Littlefinger την έστειλε στο θάνατο σπρώχνοντάς την στο κενό. Η Sansa βοήθησε τον Baelish να μην κατηγορηθεί για τη δολοφονία, πράγμα για το οποίο μπορεί και να μετανιώσει, καθώς η διακαής επιθυμία του Petyr για δύναμη και χάος θα συνεχίσουν να επηρεάζουν το μέλλον της. Μένει να δούμε αν η όμορφη κόρη του Ned και της Cate Stark θα παραμείνει ένα πιόνι ή αν θα γίνει παίχτης στη σκακιέρα του Game of Thrones.

- Η Arya Stark (Maisie Williams) ολοκλήρωσε το ‘’ταξίδι’’ της με τον Sandor “The Hound” Clegane (Rory McCann), μιας και τα τραύματά του δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει να την κρατά αιχμάλωτη. Χρησιμοποιώντας το δώρο που είχε λάβει από τον Jaqen H’ghar (Tom Wlaschiha), η μικρή Arya επιβιβάζεται σε ένα πλοίο με προορισμό το Braavos, όπου την περιμένουν νέες περιπέτειες.

- Η Brienne of Tarth (Gwendoline Christie) και ο ακόλουθός της Podrick Payne (Daniel Portman) δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν την Arya, μετά τη μάχη σώμα με σώμα με τον Hound. Το πού θα καταλήξουν είναι άγνωστο, μιας και η γενναία Brienne θέλει πάση θυσία να τηρήσει την υπόσχεσή της και να βρει - σώες και αβλαβείς- τις αδελφές Stark.

- Αν η Lysa Arryn θεωρούνταν ''σχιζοφρενής'', τότε ο Ramsey Bolton (Iwen Rheon) τι ακριβώς είναι; Ο Ramsey, με ατελειώτα βασανιστήρια και πλύση εγκεφάλου, μετέτρεψε σε προσωπικό του υπηρέτη τον Theon Greyjoy(Alfie Allen). Το πόσο πιστός του είναι πια ο Πρίγκηπας των Iron Islands, φαίνεται από το γεγονός ότι παρέμεινε πιστός στον αφέντη του, παρά την προσπάθεια της αδερφής του να τον σώσει. Με τους Bolton να προελαύνουν προς το Winterfell η ιστορία θα περιστραφεί γύρω από την τύχη του Βορρά αλλά και των (άτυχων) ανθρώπων που θα βρεθούν στο διάβα τους.


Και τέλος, ένα νέο Βασίλειο... Το Dorne



Δυστυχώς, το τέλος της 4ης σεζόν δεν ήταν καλό για τα...μάτια των χαρακτήρων από το Dorne. O Oberyn Martell (Pedro Pascal) δεν διασφάλισε τη διαφαινόμενη νίκη του ενάντια στον “The Mountain” Gregor Clegane (Hafbor Julius Bjornsson), με το Βoυνό να...διαλύει τον Πρίγκηπα του Dorne με τον γνωστό σε όλους μας τρόπο. Στην 5η σεζόν θα μεταφερθούμε νότια του King’s Landing, στην έρημο του Dorne, όπου θα γνωρίσουμε τις κόρες του Oberyn, “Sand Snakes”, και τον μεγαλύτερο αδερφό του, Doran (Alexander Siddig). Η πολύχρονη δίψα του Oberyn για εκδίκηση σταμάτησε μπροστά στο...Βουνό. Θα μπορέσουν άραγε οι κόρες του να τα καταφέρουν καλύτερα;


Δείτε το επίσημο trailer της 5ης σεζόν του Game of Thrones




Μείνετε συντονισμένοι στο ialmopia.gr, και παρακολουθείστε μαζί μας την εξέλιξη της 5ης σεζόν του Game of Thrones. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να συμμετέχετε στη συζήτηση και στο σχολιασμό, με σχόλιά σας που θα δημοσιεύονται κάτω από τις περιλήψεις κάθε επεισοδίου. Σας περιμένουμε...


Επιμέλεια: Θεόφιλος Παπαδόπουλος

ialmopia.gr

1 comments:

  1. Πολύ καλό το αφιέρωμά σας! Ανυπομονούμε για την έναρξη της σεζόν! Αληθεύει ότι διέρρευσαν τα 4 πρώτα επεισόδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *