Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Τι θα έκανες αν έπρεπε να διαβάσεις ένα ρατσιστικό μήνυμα σε αλλοδαπό; (vid)

Δείτε ένα κοινωνικό πείραμα με ανθρώπους να καλούνται να μεταφράσουν ένα ρατσιστικό μήνυμα σε έναν άγνωστο. Οι αντιδράσεις είναι εκπληκτικές.





Κάποιος ξένος έρχεται και σου ζητάει ευγενικά να του μεταφράσεις ένα μήνυμα που του έστειλαν. Φυσικά του απαντάς θετικά, όταν όμως βλέπεις τι έστειλαν τα πράγματα αλλάζουν. Τι θα έκανες αν καλούσουν να μεταφράσεις σε κάποιον αλλοδαπό ένα μήνυμα γεμάτο μίσος και ρατσιστικά σχόλια ;


Στο παρακάτω βίντεο ένας άνδρας που υποτίθεται ότι μιλάει μόνο αγγλικά και μόλις μετακόμισε στη Λιθουανία ζητά από κάποιους ντόπιους να του μεταφράσουν ένα μήνυμα που του έστειλαν. Οι αντιδράσεις όσων διαβάζουν το ρατσιστικό μήνυμα είναι εκπληκτικές. Οι άνθρωποι που το διαβάζουν είναι έτοιμοι να κλάψουν, απολογούνται για εκείνον που έστειλε το ρατσιστικό μήνυμα ή αρνούνται να το μεταφράσουν .

Πρόκειται για ένα κοινωνικό πείραμα που πραγματοποιήθηκε προκειμένου να αναδείξει πως πρέπει να αντιδράσουμε στο ρατσισμό, όπου και αν υπάρχει.

Δείτε το βίντεο:


Πατήστε στο βίντεο για να το δείτε με αγγλικούς υπότιτλους


Πηγή: news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *