Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Το ντεμπούτο του Μίκυ Μάους (Σαν σήμερα 15/5)

1926 Ο Μίκυ Μάους κάνει το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη με το φιλμάκι των Ντίσνεϋ/Αιγουερκς “Plain Crazy”.

1916 Ο ελληνικός στρατός αποβιβάζεται στη Σμύρνη. Αρχή της Μικρασιατικής εκστρατείας.

1998 στις ΗΠΑ, πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο Φρανκ Σινάτρα, σούπερσταρ της μουσικής βιομηχανίας και του κινηματογράφου. Εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες, ενώ κέρδισε το βραβείο Όσκαρ β' ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Όσο υπάρχουν άνθρωποι».

1943 ο Ιωσήφ Στάλιν διέλυσε την Κομμουνιστική Διεθνή, θέλοντας με αυτό το μέτρο να διαλύσει τις ανησυχίες των δυτικών συμμάχων του περί μιας παγκόσμιας κομμουνιστικής επανάστασης και να προωθήσει στην ΕΣΣΔ την ιδέα του ''μεγάλου πολέμου'' για την πατρίδα.






Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο



Μουσική 15/5
1948 Ο Βρετανός μουσικός, συνθέτης και παραγωγός Brian Eno (Brian Peter George St. John le Baptiste de la Salle Eno) γεννήθηκε στο Γούντμπριτζ της Αγγλίας. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Roxy Music από το 1971 έως και το 1973. Χαρακτηριστικό του στοιχείο ήταν οι εκκεντρικές για την εποχή εμφανίσεις του στις συναυλίες του συγκροτήματος. Κατά την περίοδο αυτή και για τα τρία του πρώτα σόλο άλμπουμ χρησιμοποιούσε σαν όνομα μόνο το Eno. Από το 1974 έχει κυκλοφορήσει είκοσι τέσσερα σόλο στούντιο άλμπουμ. Έχει εργαστεί σαν παραγωγός σε άλμπουμ συγκροτημάτων όπως οι Talking HeadsU2DevoUltravoxJamesColdplayPaul SimonGrace Jones κ.α. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους και πρωτοποριακούς μουσικούς παραγωγούς παγκοσμίως. Το 1992 κέρδισε το βραβείο Grammy "Producer of the Year" και το 1994 και 1996 στα BRIT Awards το βραβείο "Best Producer".

1953 Ο Έλληνας μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Μάνος Ξυδούς (1953-2010) γεννήθηκε στους Αγίους Αναργύρους της Αθήνας. Εργάστηκε στην δισκογραφική εταιρεία ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ ως διευθυντής μάρκετινγκ και παραγωγός. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Dreamer & The Fool Moon με τους οποίους γνώρισε επιτυχία με το τραγούδι "Sabrina". Υπήρξε παραγωγός του πρώτου άλμπουμ των Πυξ Λαξ και λίγο αργότερα ενσωματώθηκε στο συγκρότημα όπου και παρέμεινε μέχρι το 2004. Συνεργάστηκε ως τραγουδοποιός ή παραγωγός με πολλούς καλλιτέχνες όπως Βασίλη ΠαπακωνσταντίνουΔημήτρη ΜητροπάνοΠάνο ΚατσιμίχαΌναρ κ.α.


Αθλητισμός 15/5
15/5/2011 Ολοκληρώνεται στην Πορτογαλία η Γενική Συνέλευση της FIBA Europe. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος βραβεύεται για την συνεισφορά του στο μπάσκετ κατά τις δύο θητείες του ως πρόεδρος και ανακηρύσσεται Επίτιμος Πρόεδρος της FIBA Europe.

15/5/2011 Ο 25χρονος Κενιάτης δρομέας μεγάλων αποστάσεων Samuel Wanjiru, που στην ηλικία των 18 ετών έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ του ημιμαραθωνίου, αυτοκτονεί πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του στην Nyahururu

15/5/2004 Μετά από συνεχή αναρρίχηση 9,5 ωρών, ο ορειβάτης Γιώργος Βουτηρόπουλος γίνεται ο πρώτος Έλληνας που φτάνει στο Έβερεστ, σε υψόμετρο 8.848 μ., υψώνοντας την ελληνική σημαία μαζί με την σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων. Θα ακολουθήσουν ο Αντώνης Αντωνόπουλος, ο Μιχάλης Στύλλας, ο Παναγιώτης Κοτρωνάρος και ο Παύλος Τσιαντός, οι οποίοι θα εκπληρώσουν την αποστολή τους μετά από δύο μήνες προσπάθειας.



Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *