Κυριακή 31 Μαΐου 2015

35α ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ' στην Έδεσσα: Αγωνιστική και Οργανωτική επιτυχία για άλλη μια χρονιά

Το 1ο Πανελλήνιο Γκραν Πρι της σεζόν, καταξιωμένο στο χώρο του κλασικού αθλητισμού, μέσα από μια δυναμική και δημιουργική πορεία έχει τύχει γενικής αναγνώρισης. Ο Δήμος Έδεσσας,
η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΕΛΛΑΣ-ΚΙΛΚΙΣ και ο ΣΕΓΑΣ συνδιοργάνωσαν το σπουδαίο Grand Prix, το οποίο είναι ενταγμένα στο επίσημο αγωνιστικό καλεντάρι του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., με συμμετοχές πρωταθλητών του στίβου από όλη την Ελλάδα και αποτελεί βασικό αγώνα για την επιλογή των αθλητών που θα στελεχώσουν την Εθνική Ομάδα στίβου και τέλος είναι ενταγμένα στους αγώνες κριτήριο για την επίτευξη ορίων της συμμετοχής των αθλητών του στίβου σε Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς αγώνες. Οι φετινές συμμετοχές των αθλητών ξεπέρασαν τις 250.

Σε μια άψογη διοργάνωση με τη στήριξη του Δήμου Έδεσσας, της Ένωσης Κριτών Στίβου, τοπικών φορέων και την ουσιαστική συνεισφορά πλήθους εθελοντών. Οι φετινές επιδόσεις δείχνουν και την αγωνιστική επιτυχία εκτός της οργανωτικής.

Από το πλήθος των καλών επιδόσεων ξεχώρισαν ο Κώστας Δουβαλίδης που ήταν από τους πρωταγωνιστές του πρώτου Γκραν Πρι της σεζόν, στην πόλη της Έδεσσας, πετυχαίνοντας την καλύτερη φετινή του επίδοση στα 110 μ. εμπ. με 13.67 (1,6).

Ο Δήμος Τσούγιας έπιασε το όριο συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ε/Ν στα 110 μ. εμπ. με 14.07 (0,9), πολύ κοντά στο όριο (14.00) για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας του στο Καλί της Κολομβίας και ο Χάρης Λυρής στα 110 μ. εμπ. Παίδων με 14.14.

Σπουδαία επίδοση σημείωσε στο μήκος ο παίδας Μιλτιάδης Τέντογλου, με επίδοση 7,61 μ. (-0,2), η οποία είναι η έκτη επίδοση φέτος στον κόσμο για την κατηγορία των Παίδων και όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Π/Κ στην Κολομβία. Από τους καλύτερους αγώνες το μήκος των γυναικών με τις Ιουλία Πολο-ζόκ (6,30), Ευαγγελία Γαλένη (6,24) και Εφη Κολοκυθά (6,13).

Σπουδαίος αγώνας στη σφαιροβολία Εφήβων με νικητή τον Φράντσι Λατιφλάρι (18,57) και τον Κυριάκο Ζώτο να ακολουθεί με 17,83 μ.. Ο Κυριάκος Ζώτος ξεχώρισε στη δισκοβολία, όπου με βολή στα 54,94 μ. έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ε/Ν στη Σουηδία.

Στα ψηλά εμπόδια των Γυναικών η Σοφία Υφαντίδου πέτυχε 13.72 (2,2) και ακολούθησε η Άννα Δημητριάδου με επίδοση 14.51. Η παγκορασίδα Πασχαλίνα Παπαδοπούλου ήταν νικήτρια στα 100 μ. εμπ. Κορασίδων, με το εντυπωσιακό για την ηλικία της 14.05, που σημείωσε, όμως, με ευνοϊκό άνεμο (2,3).



info: edessanews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *