Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Εορτασμός «Παναγίας της Ελεούσης»

Πανηγυρικά θα εορτασθεί και φέτος η πανήγυρις της Ιεράς Εφεστίου Εικόνος «Παναγίας της Ελεούσης» στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.


Την Τρίτη 5 Μαΐου, ώρα 6:00 μ.μ., θα γίνει η λιτάνευση της ιεράς εφεστίου εικόνος Παναγίας της Ελεούσης από το Μητροπολιτικό οίκημα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σκέπης. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας κ. Ιωήλ, ενώ την επομένη, εορτή της Μεσοπεντηκοστής, θα τελεσθεί Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία.


Η ιερά Εικών θα παραμείνει στον καθεδρικό ναό μέχρι την Τρίτη 12 Μαΐου.

Καθημερινά το πρωί θα τελείται όρθρος με Θεία Λειτουργία και το απόγευμα στις 6:30 θα τελείται Εσπερινός και Παράκληση προς τιμήν της Παναγίας της Ελεούσης.

Επισημαίνεται ότι το βράδυ της Τετάρτης της Μεσοπεντηκοστής στις 9:00 θα τελεστεί στον Ναό της Αγίας Σκέπης Ιερά Αγρυπνία, ενώ το απόγευμα της Κυριακής 10 Μαΐου στις 6:30 θα τελεσθεί το μυστήριο του ιερού Ευχελαίου. Επίσης, την Δευτέρα 11 Μαΐου στις 6:30 το απόγευμα θα τελεστεί Ιερά Παράκλησις υπέρ των μαθητών που διαγωνίζονται στις πανελλήνιες εξετάσεις. Τέλος, την Τρίτη 12 Μαΐου μετά τον αρχιερατικό εσπερινό θα γίνει με επίσημη πομπή η επιστροφή της σεπτής εικόνος στο μητροπολιτικό οίκημα.


Την Τρίτη 12 Μαΐου λόγω της λιτανείας επιστροφής της ιεράς Εικόνος, δεν θα γίνουν οι δύο από τις τρεις συνάξεις στον Αγιογραφικό κύκλο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. ΙΩΗΛ στο Πνευματικό Κέντρο. Θα πραγματοποιηθεί μόνο μία, στις 8:00-9:00 μ.μ.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *