Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Έρευνα: Άλλη μια θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα - Φανατικοί καπνιστές οι Έλληνες

Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η Ελλάδα παραμένει μια από τις χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό καπνιστών, παρότι σε όλη την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση το κάπνισμα μειώνεται.

Σύμφωνα με την έρευνα το 26% των ευρωπαίων πολιτών είναι καπνιστές, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την πρωτιά, αφού το 38% του γενικού πληθυσμού καπνίζει.

Η έρευνα που δημοσιοποιήθηκε ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας χωρίς Κάπνισμα, την Κυριακή, δείχνει ότι η πτωτική τάση σε σχέση με το 2012 όπου το 28% των Ευρωπαίων κάπνιζαν, είναι πιο έντονη μεταξύ των νέων.

Η κατανάλωση καπνού στους νέους ηλικίας 15 έως 24 ετών μειώθηκε μέσα σε διάστημα δύο ετών από 29% στο 25%, παρότι ο μέσος όρος ηλικίας στην οποία οι Ευρωπαίοι αρχίζουν να καπνίζουν παραμένει σταθερός, τα 17,6 έτη.

Η Γαλλία συγκαταλέγεται στους κακούς μαθητές, πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο με το ένα τρίτο των πολιτών της να καπνίζει, καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με το 2012 (32% έναντι 28%).

Το χάσμα βορρά-νότου διευρύνεται: στην Ελλάδα οι καπνιστές αντιπροσωπεύουν το 38% του γενικού πληθυσμού, ακολουθεί η Βουλγαρία με 35%, ενώ Σουηδία και Φινλανδία έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά (11% και 19% αντίστοιχα).



thestival.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *