Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Μας...τελειώνει το Internet ;

Το Internet θα αντιμετωπίσει σοβαρότατο πρόβλημα χωρητικότητας αν δεν κάνουμε κάτι για αυτό, προειδοποιούν ερευνητές κατά τη διάρκεια συνεδρίου του Royal Society στο Λονδίνο. Σύμφωνα με το New Scientist, οι οπτικές ίνες, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του Internet, πλησιάζουν τα φυσικά όρια τους. Μάλιστα το όριο των 100terabits το δευτερόλεπτο, υπολογίζεται πως θα επιτευχθεί μέσα σε μόλις 5 χρόνια και η πρόσθεση απλά περισσότερων καλωδίων δεν είναι πάντα αποτελεσματική λύση.

Τι μπορεί να γίνει λοιπόν; Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την ποσότητα πληροφορίας που μπορούν να μεταφέρουν τα υπάρχοντα καλώδια οπτικών ινών, υπολογίζοντας τα δεδομένα και ανακατασκευάζοντας τα στην άλλη πλευρά του σήματος πιο αποτελεσματικά. Μια άλλη λύση θα ήταν οπτικές ίνες με πολλαπλούς πυρήνες, προσφέροντας έτσι περισσότερο bandwidth στον ίδιο χώρο. Στο μόνο που συμφώνησαν όλοι οι ερευνητές, ήταν πως πρέπει να ληφθούν μέτρα από τώρα.



unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *