Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Καθαριότητα στην Αριδαία: Ευθύνες στους πολίτες καταλογίζει ο Δήμος Αλμωπίας

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αλμωπίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την καθαριότητα στην πόλη της Αριδαίας:


Με αφορμή κάποια μεμονωμένα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στην καθαριότητα της Αριδαίας, ο Δήμος Αλμωπίας κάνει γνωστά τα εξής:

Καθημερινά δίνεται μεγάλη μάχη για την αντιμετώπιση θεμάτων της καθημερινότητας και τα αποτελέσματα είναι πλέον εμφανή σε αυτόν τον τομέα. Ωστόσο, η καθαριότητα της πόλης μας είναι υπόθεση όλων μας ως πολίτες που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε σ’ αυτόν τον τόπο και δεν θα πρέπει να απασχολεί μόνο τις υπηρεσίες του Δήμου.

Με απλά λόγια:

-Δεν αφήνουμε τα σκουπίδια έξω από τους κάδους

-Δεν ρίχνουμε χόρτα, κλαδιά στάχτες, πέτρες και σίδερα μέσα στους κάδους

-Δεν αφήνουμε ανοιχτά τα καπάκια των κάδων

-Διπλώνουμε τα υλικά συσκευασίας (χαρτοκούτια) για να μην καταλαμβάνουν μεγάλο όγκο μέσα στους κάδους ανακύκλωσης

Αναγνωρίζουμε τις ευθύνες του Δήμου, δεν ξεχνούμε όμως και τις ατομικές μας ευθύνες ως πολίτες!


Σχόλιο ialmopia

Δυστυχώς, ο Δήμος Αλμωπίας αποφάσισε να ακολουθήσει τη νέα μόδα που έκανε την εμφάνισή της και σε άλλους Δήμους της χώρας (και του νομού Πέλλας), δίνοντας οδηγίες στους πολίτες για το πως να πετούν τα σκουπίδια τους. 

Η έλλειψη πόρων, η απουσία σχεδιασμού και η προχειρότητα οδηγούν σε τέτοιες καταστάσεις, κι όχι τόσο η νοοτροπία των πολιτών, οι οποίοι, τουλάχιστον στην Αριδαία, φαίνεται πως τηρούν τους παραπάνω ''κανόνες'', χωρίς την ανάγκη υποδείξεων από τη διοίκηση του Δήμου. 

Σε μια πόλη όπου μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν η δυσοσμία από τους υπονόμους, τα περιφερόμενα τρωκτικά και τα δεκάδες αδέσποτα, οι υποδείξεις για τήρηση των κανόνων καθαριότητας είναι μάλλον περιττές...


ialmopia.gr

2 comments:

  1. Σωστές οι συστάσεις του δημάρχου, δε ζητάει κάτι παράλογο... Αλλά και εμείς οι πολίτες δεν μπορούμε να βλέπουμε ότι δε γίνεται ΤΙΠΟΤΑ και να ακούμε συνεχεια τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν λεφτά στο δήμο. Ο τομέας της καθαριότητας απαιτεί προσωπικό το οποίο υπάρχει και μάλιστα πλεονάζον, δε χρειαζεται επιπλέον χρήματα. Καλές λοιπόν οι συστάσεις αλλά να γίνονται και προς τους υπαλλήλους του δήμου όχι μόνο στους δημότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *