Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Η Ελληνική κυβέρνηση απέρριψε το κείμενο των θεσμών για το Eurogroup

Η ελληνική πλευρά παρέμεινε σταθερή στις προτάσεις της οι οποίες και είχαν αναγνωριστεί ως βάση συζήτησης πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές: "Οι προτάσεις εξειδικεύθηκαν και κατατέθηκαν στους θεσμούς και θα κατατεθούν και στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτελούν δε μια άκρως ρεαλιστική προσέγγιση για άμεση συμφωνία στο πνεύμα της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

H ελληνική κυβέρνηση έχει επιδείξει υπευθυνότητα και βούληση για λύση. Τώρα είναι ώρα που κρίνεται η υπευθυνότητα και η βούληση του καθενός".


Το ιστορικό ενός... μη-τελεσιγράφου

Δεν υπάρχει συμφωνία αλλά ούτε και τελεσίγραφο τελικά προς την Αθήνα παρά τα όσα ανέφεραν νωρίτερα οι Financial Times, ότι δηλαδή αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι το μεσημέρι οι θεσμοί θα στείλουν τελεσίγραφο.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο MNI Ελλάδα και δανειστές δεν συμφώνησαν οπότε και δεν κατατέθηκε - κατά πληροφορίες - κοινό έγγραφο στο Eurogroup.

Όπως δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χ. Σέλινγκ «πριν 3 λεπτά ήρθε το έγγραφο των θεσμών που θα συζητήσουμε». Τελική προθεσμία είναι η Κυριακή, είπε ο Αυστριακός.

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο με ποιο ακριβώς έγγραφο θα γίνει το Eurogroup αν και οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για δύο διαφορετικά κείμενα.

Για την ώρα δεν υπάρχει ενημέρωση για την συνάντηση στην έδρα της Επιτροπής στις Βρυξέλλες της εξαμερούς μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, των επικεφαλής των τριών θεσμών, του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ. Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στο MNI πως οι συζητήσεις είναι πολύ δυσκολες για όλες τις πλευρές. Η συνάντηση ολοκλήρωθηκε νωρίτερα.

Ορισμένες πληροφορίες λένε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη παράλληλες συσκέψεις και δεν αποκλείεται νέο Eurogroup το Σάββατο, με ορίζοντα λύσης την Κυριακή.


news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *