Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

''Μνημόνιο 3'' με σοβαρές κοινοβουλευτικές απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ - Καταψήφισαν Βαρουφάκης, Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου

Με πολλές απώλειες από τον ΣΥΡΙΖΑ, πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας. Υπέρ ψήφισαν 229 βουλευτές, «όχι» 64 βουλευτές, ενώ 6 δήλωσαν παρών. 

Από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ 32 ψήφισαν «όχι», 6 «παρών» και μία ήταν απούσα.

«Σήμερα η Βουλή έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για τη συμφωνία, ψηφίζοντας τα δύσκολα μέτρα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σημειώνοντας ότι «το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας, όμως, συνιστά σοβαρή διαίρεση στην ενότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Σακελλαρίδης αναφέρει ότι «32 βουλευτές αποφάσισαν να μην στηρίξουν την κυβέρνηση της Αριστεράς καταψηφίζοντας την επιλογή της για αποτροπή του κινδύνου της χρεοκοπίας».

«Η βασική προτεραιότητα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της Συμφωνίας, το αμέσως επόμενο διάστημα» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εν τω μεταξύ έντονη είναι η φημολογία ότι αναμένεται εντός της ημέρας κυβερνητικός ανασχηματισμός.

Παράλληλα το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών των κρατών μελών της Ευρωζώνης θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη για να συζητήσει σχετικά με την Ελλάδα στις 11:00 (ώρα Ελλάδας), ανέφερε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Στην τηλεδιάσκεψη αναμένεται να συζητηθεί η ψηφοφορία στην Βουλή της Ελλάδας για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ένα τρίτο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας και οι υπουργοί να ζητήσουν την έγκριση των εθνικών κοινοβουλίων τους.


huffington.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *