Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

LG Spirit Review - Ένα αξιοπρεπέστατο smartphone σε προσιτή τιμή (ΒΙΝΤΕΟ)

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, οι mid-range λύσεις της LG δεν ήταν και από τις πλέον αξιόπιστες. 
Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, θεωρώ πως η εταιρία έκανε καλύτερη δουλειά στις low-end προτάσεις της. Οι Κορεάτες, ειδικά τον τελευταίο καιρό, φαίνεται πως θέλουν να αλλάξουν την εικόνα και σε αυτήν την κατηγορία. Στα χέρια μου έχω το LG Spirit, ένα mid-range Android smartphone, το οποίο με εξέπληξε πολύ θετικά για διάφορους λόγους που θα μάθετε στη συνέχεια. Για την ιστορία, στο στούντιο έφτασε η 4G LTE έκδοση του τηλεφώνου, η οποία έχει μερικές διαφορές από το απλό 3G μοντέλο.

Σχεδιαστικά το Spirit ακολουθεί απλή γραμμή, του αρέσουν οι γωνίες, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το πάχος των 10 χιλιοστών, ένα νούμερο που τουλάχιστον στις μικρότερες συσκευές είχα καιρό να δω. Οφείλω όμως να ομολογήσω πως μπορεί να είναι και ένας από τους λόγους που μου άρεσε πολύ όταν το είχα στα χέρια μου. Λίγο αυτό, λίγο οι γωνίες και λίγο η ελαφριά κυρτότητα του σώματός του, συντέλεσαν στο θετικό, για εμένα, αποτέλεσμα. Από την άλλη, για συσκευή με οθόνη 4.7 ιντσών, το βάρος είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και συγκεκριμένα 124.4 γραμμάρια. Όταν το έπιασα στα χέρια μου νόμιζα πως έλειπε η μπαταρία, τόσο ελαφρύ μου φάνηκε.


Με απογοήτευσε λιγάκι το πίσω καπάκι το οποίο, αν και του φέρθηκα ευγενικά όσες μέρες το είχα στην κατοχή μου, εμφάνισε μερικές γρατζουνιές και γδαρσίματα. Δυστυχώς, δεν υπάρχει δυνατότητα αυτοϊασης όπως σε άλλα LG. Πίσω από το καπάκι κρύβεται η μπαταρία και οι θύρες για τις MicroSD και MicroSIM κάρτες. Όπως και όλα τα τελευταία LG, έτσι και το Spirit ενστερνίζεται τη φιλοσοφία των πίσω πλήκτρων, έχοντας όμως πάντα τα knock gestures για να βγάζουν το «φίδι από την τρύπα». Αναμενόμενα, απογοητευτικό βρήκα το κεντρικό ηχείο στο πίσω μέρος, αλλά με κάλυψε απόλυτα το ηχείο των κλήσεων στο μπροστά μέρος. Δίπλα από το τελευταίο υπάρχει και η μπροστινή κάμερα του 1MP πολύ τυπικών επιδόσεων.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά τώρα, η 4G έκδοση του Spirit τρέχει με το Snapdragon 410 chipset της Qualcom, το οποίο αποτελείται από τον τετραπύρηνο Cortex A53 επεξεργαστή που χρονίζεται στα 1.2GHz και τον Adreno 306 για τα γραφικά. Υπάρχει 1GB διαθέσιμο για τη μνήμη RAM και 8GB για τις ανάγκες αποθήκευσης, ωστόσο όπως προανέφερα υποστηρίζεται MicroSD κάρτα έως και 32GB. Η οθόνη των 4.7 ιντσών, η οποία παρεμπιπτόντως προστατεύεται από γυαλί Gorilla Glass 3 είναι τύπου IPS LCD και έχει ανάλυση 720x1280, με το pixel density να αγγίζει περίπου τα 312ppi. Η μπαταρία τώρα, έχει χωρητικότητα 2100mAh, που μεταφράζεται σε απολύτως βασικές επιδόσεις, δηλαδή μία με μιάμιση ημέρα κανονικής χρήσης. Τέλος, αναμενόμενα ως 4G έκδοση, υποστηρίζονται όλα τα δημοφιλή 3G και 4G LTE δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Θα μείνω λιγάκι στα της οθόνης. Μπορεί εν έτη 2015 με πολλούς από εμάς να έχουμε συνηθίσει τις Full HD ή ακόμη και τις 2Κ οθόνες, τα 720p να φαίνονται λίγα, αλλά συνεχίζω προσωπικά να μην έχω πρόβλημα. Το Spirit έχει μία πολύ όμορφη οθόνη, με πειστικά χρώματα, ικανοποιητικά μαύρα και λευκά και καθαρή απεικόνιση. Στο μοναδικό που την είδα να χωλαίνει, είναι η φωτεινότητα και οι επιδόσεις της κάτω από τον ήλιο. Κατά τ’ άλλα είμαι καλυμμένος και με το παραπάνω.


Εκεί που με εντυπωσίασε το Spirit είναι στο λειτουργικό και τη γενικότερη χρήση. Για να είμαι ειλικρινής το 1GB με φόβιζε λιγάκι, αλλά ομολογώ πως μέχρι ένα βαθμό με διέψευσε. Η λειτουργία είναι γρήγορη, η απόκριση του touch ταχύτατη και γενικά έχουμε να κάνουμε με μία ομαλότατη χρήση. Το Skin της LG, το οποίο είναι βασισμένο στο Lollipop είναι απλό και απελευθερωμένο από το περιττό software, οπότε και αυτό βοηθάει με τη σειρά του στο αποτέλεσμα.

Τέλος, η 4G έκδοση του Spirit ενσωματώνει κεντρική κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 8MP έναντι των 5MP που έχει η 3G έκδοση του τηλεφώνου. Η κάμερα καταγράφει βίντεο 1080p σε 30fps, έχει γρήγορο autofocus αλλά της λείπει το HDR, με αποτέλεσμα μερικές φωτογραφίες να έχουν την ανάγκη να φωτιστούν λιγάκι καλύτερα. Σε γενικές γραμμές όμως τα πηγαίνει μια χαρά και αυτό το βλέπετε από τα samples.

Το LG Spirit κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό στη χώρα μας με τιμή που ξεκινάει από τα €165 περίπου. Θα έλεγα πως είναι το τηλέφωνο που κοιτάει στα μάτια τον βασιλιά της mid-range κατηγορίας, το Moto G. Προσωπικά το βρήκα υπέροχο και θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα σε όσους θέλουν κάτι, αφενός απλό, αφετέρου ικανό και γρήγορο. Μία πραγματικά ευχάριστη έκπληξη από την LG.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *