Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Φονική πυρκαγιά στην Ικαρία (Σαν σήμερα 1/8)

1993 μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ικαρίας στοίχισε τη ζωή σε 12 άτομα, ενώ αποτέφρωσε 20.000 στρέμματα δασικής γης, δεκάδες σπίτια και αγροκτήματα.

1972 Οι Μπομπ Γουιντργουορντ και Καρλ Μπερστάιν δημοσιεύουν στην “Washington Post” το πρώτο άρθρο στο οποίο αποκαλύπτεται το σκάνδαλο “Watergate” που έριξε κατόπιν τον Αμερικανό πρόεδρο Νίξον.

1821 Εκδίδεται στην Καλαμάτα από τον Θεόκλητο Φαρμακίδη η πρώτη ελληνική εφημερίδα υπό τον τίτλο «Σάλπιγξ Ελληνική».




  Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 1/8
1942Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Jerry Garcia (Jerome John Garcia 1942-1995) γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα Grateful Dead. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994.
1959Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Joe Elliott (Joseph Thomas Elliott) γεννήθηκε στο Σέφιλντ του Γιορκσάιρ της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο hard rock συγκρότημα Def Leppard. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Freddie MercuryAlice CooperMick RonsonIan HunterDavid BowieRonnie Wood κ.α. Οι πωλήσεις των άλμπουμ του συγκροτήματος ξεπερνούν τα εξήντα πέντε εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια τους: "Pour Some Sugar on Me", "Hysteria", "Love Bites", "Rocket" κ.α.
1971Πραγματοποιείται η πρώτη από τις δύο φιλανθρωπικές συναυλίες που διοργάνωσαν οι George Harrison και Ravi Shankar με τίτλο Concert for Bangladesh στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης για την ενίσχυση των προσφύγων του Ανατολικού Πακιστάν. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που εμφανίστηκαν ήταν οι Bob DylanEric ClaptonBilly PrestonLeon RussellBadfingerRingo StarrGeorge Harrison και Ravi Shankar. Η συναυλία θα ηχογραφηθεί και θα κυκλοφορήσει σαν άλμπουμ στο τέλος της χρονιάς.

Αθλητισμός 1/8
1/8/2009 Ο Morne Steyn σημειώνει όλους τους 31 πόντους της Νότιας Αφρικής στο 31-19 εναντίον της Νέας Ζηλανδίας στο Durbanon για το Πρωτάθλημα Κρίκετ Tri Nations και σπάει το ρεκόρ των 29 πόντων στη διοργάνωση που είχε σημειώσει 10 χρόνια νωρίτερα ο Andrew Mehrtens της Νέας Ζηλανδίας

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *