Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Το πρώτο (τζετ) αεροπλάνο στον κόσμο (Σαν σήμερα 27/8)

1939 το πρώτο αεριωθούμενο (τζετ) αεροπλάνο στον κόσμο, το ερευνητικό Heinkel He-178, πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση στη βόρεια Γερμανία. Το He178 καταστράφηκε
από αεροπορική επιδρομή το 1943.

1912 Ο Αμερικανός συγγραφέας Έντγκαρ Ράις Μπάροους δημοσιεύει την πρώτη περιπέτεια με ήρωα τον Ταρζάν. Τίτλος της «Ο Ταρζάν των Πιθήκων».

1998 Αποφράδα Πέμπτη για το ελληνικό χρηματιστήριο. Η κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας και η αδυναμία ανόρθωσης της ιαπωνικής οδηγούν σε ρευστοποιήσεις τους ξένους επενδυτές, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να πέσει κατά 7,7%. Αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών στη Σοφοκλέους.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 27/8

1956Ο Βρετανός μουσικός Glen Matlock, μπασίστας των The Sex Pistols, γεννήθηκε στο Paddington του Λονδίνου. Έχει μερίδιο ευθύνης για πολλά τραγούδια του συγκροτήματος, μιας και θεωρείται το μουσικό μυαλό και ο Johnny Rotten το στιχουργικό. Αποχώρησε από το συγκρότημα το 1977.
1967Ο μάνατζερ των The BeatlesBrian Epstein (Brian Samuel Epstein 1934-1967) βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα του στο Λονδίνο, σε ηλικία 32 ετών. Η νεκροψία έδειξε υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών. Θεωρείται ένας από τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην επανάσταση της Pop μουσικής. Είχε πληρώσει ο ίδιος το ντέμο με το οποίο τα σκαθάρια ξεκίνησαν την καριέρα τους και χωρίς την δική του βοήθεια ίσως να μην είχαν την ίδια εξέλιξη. Ο Paul McCartney είχε κάποτε δηλώσει πως αν κάποιος αξίζει να αποκαλείται το “πέμπτο Σκαθάρι”, αυτός είναι ο Epstein. Υπήρξε επίσης μάνατζερ και άλλων καλλιτεχνών όπως Gerry & The PacemakersBilly J. Kramer and the DakotasCilla Black κ.α.

Αθλητισμός 27/8
1889O πυγμάχος Jack Dempsey χάνει για πρώτη φορά στην καριέρα του από τον George LaBlanche
1950Ολοκληρώνεται το 4ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αθλητισμού (ΕΠΑ) στο Χέιζελ των Βρυξελλών που ξεκίνησε στις 23/8. Κυρίαρχη φιγούρα ο Εμίλ Ζάτοπεκ (Emil Zatopek) που κερδίζει τα 5χλμ (14:03.0) και τα 10χλμ (29:12.0). Ένα αξιοπερίεργο των αγώνων είναι ο τερματισμός των 100μ, όπου 4 αθλητές πέφτουν με τον ίδιο χρόνο 10.7 πάνω στο νήμα και χρειάζονται 45 λεπτά μελέτης του φώτο φίνις για να αναδειχθεί τελικά νικητής ο Γάλλος Ettiene Bali. Από ελληνικής πλευράς καλύτερος αθλητής ο Νίκος Σύλλας στη δισκοβολία που με 46μ14 έρχεται έβδομος. Η πρώτη ελληνίδα που μετέχει σε ΕΠΑ είναι η Φανή Αργυρίου στο πένταθλο όπου με 1.862 βαθμούς κατατάσσεται ενδέκατη


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *