Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Το πρώτο φανάρι (Σαν σήμερα 5/8)

1914 Το πρώτο φανάρι, που ρυθμίζει την κυκλοφορία, εγκαθίσταται στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ.

1914 κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, το Μαυροβούνιο κήρυξε τον πόλεμο κατά της Αυστροουγγαρίας. Οι ΗΠΑ, η Κούβα, η Ουρουγουάη, το Μεξικό και η Αργεντινή δήλωσαν ότι θα τηρούσαν ουδέτερη στάση.

1945 Οι αρχές απαγόρευσαν συλλαλητήριο του συνασπισμού των κομμάτων και του ΕΑΜ για τους φόβους των ταραχών. Έγιναν αρκετές συλλήψεις.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 5/8
1947 Ο Αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδιστής Rick Derringer (Richard Zehringer) γεννήθηκε στο Fort Recovery του Οχάιο. Σε ηλικία δεκαεπτά ετών με το συγκρότημα του, τους The McCoys, ανέβηκαν στην κορυφή του Billboard με το τραγούδι "Hang on Sloopy". Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι The Edgar Winter GroupSteely DanAlice CooperRingo Starr κ.α.

1992 Ο Αμερικανός ντράμερ και ιδρυτικό μέλος των TotoJeff Porcaro (Jeffrey Thomas Porcaro 1954-1992) απεβίωσε σε ηλικία 38 ετών στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια από καρδιακή ανακοπή η οποία προήρθε από αλλεργική αντίδραση σε εντομοκτόνο. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία με το συγκρότημα με τραγούδια όπως τα "Hold the Line", "Rosanna", "Africa" κ.α. Συνεργάστηκε επίσης με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως Eric ClaptonMichael JacksonJohn SebastianElton JohnDire StraitsPink FloydBruce SpringsteenMiles Davis κ.α.

Αθλητισμός 5/8
1914Για το Κύπελλο Ντέϊβις στο τένις οι ΗΠΑ νικούν 3-2 την Αυστραλία
1921Ο αγώνας μπέιζμπολ Pittsburgh Pirates – Phillies (8-5) στην Φιλαδέλφεια είναι ο πρώτος αγώνας της major league που μεταδίδεται ραδιοφωνικά
1936Ο Τζέσε Όουενς κερδίζει το τρίτο του χρυσό μετάλλιο στα 200μ (20.7) των Ολυμπιακών Αγώνων στο Βερολίνο κι υποχρεώνει τον Αδόλφο Χίτλερ ν’ αποχωρήσει εκνευρισμένος.


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *