Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Παρουσιάζεται το πρώτο Mini Cooper (Σαν σήμερα 26/8)

1959 Η British Motor Corpration παρουσιάζει το αυτοκίνητο Mini Cooper, που σχεδίασε ο ελληνικής καταγωγής βρετανός Άλεκ Ισιγκόνις.

1940 Η RAF βομβαρδίζει το Βερολίνο σε αντίποινα των αεροπορικών επιθέσεων της ναζιστικής Γερμανίας στο Λονδίνο.

1923 η  Ελλάδα επικύρωσε τη Συνθήκη Ειρήνης της Λοζάννης με νομοθετικό διάταγμα.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Mουσική 26/8
1995Ο Αμερικανός soul τραγουδιστής και μέλος των The MiraclesRonnie White (Ronald White 1939-1995) απεβίωσε σε ηλικία 56 ετών από την ασθένεια της λευχαιμίας. Έχει γράψει σημαντικά τραγούδια για το συγκρότημα μεταξύ αυτών το "My Girl" παρέα με τον Smokey Robinson. Είναι επίσης ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον εντεκάχρονο Stevie Wonder και τον σύστησε στην Motown.
1968Οι The Beatles κυκλοφορούν το τραγούδι "Hey Jude". Είναι το πρώτο single του συγκροτήματος που κυκλοφορεί από την εταιρεία τους, Apple Records. Οι πωλήσεις του θα φτάσουν τα οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα.
1970Ο Jimi Hendrix αρχίζει τις πρώτες του ηχογραφήσεις στο ολοκαίνουριο στούντιο του Electric Ladyland στη Νέα Υόρκη. Πήρε το όνομα του από το ομότιτλο στούντιο άλμπουμ του Hendrix του 1968.

Αθλητισμός 26/8
1914Ιδρύεται στο Σάο Πάολο η ποδοσφαιρική ομάδα Παλέστρα Ιτάλια. Ιδρυτές της ήταν Ιταλοί μετανάστες. Το 1942 όμως υποχρεώθηκε να αλλάξει όνομα κι έγινε Παλμέιρας.
1961Εγκαινιάζεται το επίσημο Hockey Hall of Fame στο Τορόντο
1977Η Ανατολικογερμανίδα Ροζμαρί Ακερμαν (Rosemarie Ackermann) είναι η πρώτη γυναίκα που πηδάει 2 μέτρα στο ύψος στο Βερολίνο και ο Έντι Μόουζες (Eddy Moses) χάνει από τον Γερμανό Χάραλντ Σμιντ (Harald Schmid) στα 400μ εμπόδια. Για τον Μόουζες όμως αυτή θα είναι η τελευταία του ήττα αφού θα ακολουθήσει ένα σερί 122 νικών για μια 10ετία έως τις 4/6/87 όταν ο Ντάνι Λιου Χάρις (Danny Lee Harris) θα τον κερδίσει στη Μαδρίτη.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *