Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Tο χτίσιμο του τείχους του Βερολίνου (Σαν σήμερα 7/8)

1984 πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο δημοσιογράφος, ιστορικός και θεατρικός συγγραφέας Γιώργος Ρούσσος.

1964Η Τουρκία βομβαρδίζει θέσεις των Ελληνοκυπρίων στην Κύπρο.

1919το κίνημα του Μουσταφά Κεμάλ επεκτεινόταν σε όλη την Τουρκία.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο



Μουσική 7/8
1982Το τραγούδι "Come On Eileen" των Dexy's Midnight Runners βρίσκεται στην κορυφή των Βρετανικών Singles Chart. Θα είναι το δεύτερο και τελευταίο Νο1 του συγκροτήματος. Είναι μέρος του άλμπουμ "Too-Rye-Ay". Ήταν το πρώτο σε πωλήσεις single στη Μεγάλη Βρετανία το 1982 και το 1983 τιμήθηκε με το Brit Award "Best British Single".
1982Για δεύτερη εβδομάδα στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Survivor με το τραγούδι "Eye of the Tiger". Το τραγούδι γράφτηκε μετά από παραγγελία του ηθοποιού Sylvester Stallone για την ταινία "Rocky III", αφού πρώτα είχε αποτύχει να πάρει άδεια για την χρήση του "Another One Bites the Dust" των Queen.
2008Μία από τις αγαπημένες στολές του Elvis Presley, "peacock jumpsuit", πωλήθηκε σε δημοπρασία στο διαδίκτυο για το ποσό των τριακοσίων χιλιάδων δολαρίων. Ο δημοφιλής τραγουδιστής είχε πληρώσει δέκα χιλιάδες δολάρια στον σχεδιαστή Bill Belew για την δημιουργία της και την φόρεσε για πρώτη φορά στις 11 Μαΐου του 1974 σε παράσταση που έδωσε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

Αθλητισμός 7/8
2000Ένας άγνωστος κλέβει την ολυμπιακή φλόγα από τον λαμπαδηδρόμο που τη μεταφέρει στους δρόμους της Μελβούρνης. Στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν δήλωσε ότι διάλεξε αυτό τν ανορθόδοξο τρόπο για να πάρει μέρος στην λαμπαδηδρομία!
2002Η Κατερίνα Θάνου και η Κατερίνα Βόγγολη κατακτούν χρυσά μετάλλια στα 100μ και στη δισκοβολία αντίστοιχα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο. Χάλκινα μετάλλια κερδίζουν η Αναστασία Κελεσίδου στη δισκοβολία και ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου στη σφυροβολία
2004Η 20χρονη τζουντόκα (+78 κιλά) Ελένη Ιωάννου, μέλος της ολυμπιακής ομάδας, τραυματίζεται σοβαρά όταν πέφτει από το μπαλκόνι του 3ου ορόφου πολυκατοικίας μετά από καυγά με τον 24χρονο φίλο της Γιώργο Χρυσοστομίδη, ο οποίος τραυματίζεται σοβαρά όταν αποπειράται να αυτοκτονήσει από το ίδιο μπαλκόνι δύο ημέρες μετά. Η Ελένη Ιωάννου στις 24 Αυγούστου θα αφήσει την τελευταία της πνοή στην μονάδα εντατικής του Ερυθρού Σταυρού.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *