Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Οι ΗΠΑ δέχονται πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα από αέρος (Σαν σήμερα 11/9)

1875 Δημοσιεύεται η πρώτη σειρά κόμικς σε εφημερίδα.

1922 Κίνημα Πλαστήρα, Γονατά και Φωκά στη Χίο και τη Λέσβο από τα στρατεύματα που είχαν διαφύγει από τη Μικρά Ασία στα δύο αυτά νησιά.

1986 πέθανε από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 84 ετών, ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, διακεκριμένος πολιτικός και αγωνιστής, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητής Κοινωνιολογίας και πολυγραφότατος συγγραφέας.





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 11/9
1965 Ο Αμερικανός DJ, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Moby (Richard Melville Hall) γεννήθηκε στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης. Θεωρείται από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της electronica της γενειάς του. Το ψευδώνυμο "Moby" του το έδωσαν οι γονείς του λόγω μακρινής συγγένειας με το συγγραφέα του μυθιστορήματος "Moby Dick", Herman Melville. Έχει κυκλοφορήσει δέκα στούντιο άλμπουμ, από τα οποία έχουν ξεχωρίσει τραγούδια επιτυχίες όπως τα "Go", "Why Does My Heart Feel So Bad?", "Porcelain", "We Are All Made of Stars", "Extreme Ways", "In My Heart", "Wait for Me" κ.α.
1987 Ο Τζαμαϊκανός θρύλος της reggae, φίλος και συνεργάτης του Bob Marley στους The WailersPeter Tosh (Winston Hubert McIntosh 1944-1987) δολοφονείται σε ηλικία 42 ετών από μια συμμορία εκβιαστών η οποία προσπαθεί να του αποσπάσει χρήματα. Ο αρχηγός της συμμορίας ήταν ένας από τους ανθρώπους που ο Tosh βοήθησε να σταθεί και πάλι στα πόδια του βγαίνοντας από την φυλακή. Ο Peter Tosh θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της reggae μουσικής και μαζί με τους The Wailers την έκαναν διάσημη έξω από τα στενά σύνορα της Τζαμάικα. Μετά την αποχώρηση του από το συγκρότημα, ακολούθησε σόλο καριέρα. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Apartheid", "Equal Rights", "Don't Look Back" (μαζί με τον Mick Jagger), "Legalize It" κ.α.
Αθλητισμός 11/9
1892Γεννιέται ο Βέλγος ποδηλάτης Λουσιέν Μπισέ (Lucien Buysse). Το 1926 κέρδισε τον Γύρο της Γαλλίας. Πέθανε στις 3 Ιανουαρίου 1980.
1930Γεννιέται ο Σαλέχ Σελίμ (Saleh Selim), ο πιο γνωστός ποδοσφαιριστής της Αιγύπτου στη δεκαετία του ’50. Το παρατσούκλι του ήταν «ο μαέστρος». Έπαιξε στην Αλ Αχλί, με την Ολυμπιακή ομάδα συμμετείχε στους Ολυμπιακούς της Ρώμης το 1960, κέρδισε το Κόπα Αφρικα του 1959, ενώ συμμετείχε έπαιξε στον τελικό του 1962. Με την Αλ Αχλί κέρδισε 11 φορές το πρωτάθλημα και οκτώ το κύπελλο. Στη συνέχεια έγινε ηθοποιός. Πέθανε στις 6 Μαΐου 2002
1930Γεννιέται ο Αμερικανός εμποδιστής Τζακ Ντέϊβις (Jack Wells Davis). Ήταν 2ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1952 (13.7) και 1956 (13.5) στα 110μ εμπόδια, ενώ το 1956 σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ (13.4).

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *