Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Πραξικόπημα στην Τουρκία (Σαν σήμερα 12/9)

1980 Οι στρατιωτικοί αναλαμβάνουν με πραξικόπημα της εξουσία στην Τουρκία. Ο στρατηγός Κενάν Εβρέν ανατρέπει την κυβέρνηση του Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ.

1919 στη Γερμανία, ο Αδόλφος Χίτλερ πήρε για πρώτη φορά μέρος σε συνέλευση του Γερμανικού Εργατικού Κόμματος (το μετέπειτα Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα). Το κόμμα αυτό είχαν ιδρύσει οι Άντον Ντρέξλερ και Καρλ Χάρερ και προπαγάνδιζε ιδέες ξενοφοβικές, αντισημιτικές και ψευδοσοσιαλιστικές. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Χίτλερ διακρίθηκε για το ρητορικό του ταλέντο, με αποτέλεσμα ο Ντρέξλερ του πρότεινε την ίδια μέρα να γίνει μέλος του κόμματος.

1959 άρχισαν στις Βρυξέλλες συνομιλίες για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο
Μουσική 12/9
2000 Ο Αμερικανός jazz σαξοφωνίστας Stanley Turrentine (Stanley William Turrentine 1934-2000) απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Έκανε καριέρα συμμετέχοντας σε blues και rhythm & blues μπάντες τις δεκαετίες '50 και '60. Τη δεκαετία του '70 έκανε στροφή στην jazz fusion και συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως Milt JacksonBob JamesRichard TeeIdris MuhammadRon Carte κ.α.
2003 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός της country και rockabilly μουσικής Johnny Cash (J. R. Cash 1932-2003) απεβίωσε σε ηλικία 71 ετών στην πόλη Νάσβιλ του Τενεσί από επιπλοκές της ασθένειας του διαβήτη. Άρχισε να γράφει τραγούδια από την ηλικία των δώδεκα ετών. Είχε αρκετά Νο1 τραγούδια, μεταξύ αυτών τα "I Walk the Line" το 1956, "Ring of Fire" το 1963 κ.α. Είναι γνωστός και ως "The Man in Black" λόγω των σκουρόχρωμων ρούχων που συνήθως φορούσε. Το 1999 κέρδισε το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική προσφορά του στη μουσική. Το 1980 το όνομα του γράφτηκε στο Country Music Hall of Fame και το 1992 στο Rock and Roll Hall of Fame.
Αθλητισμός 12/9
490 π.ΧΣτη Μάχη του Μαραθώνα οι Αθηναίοι με επικεφαλής τον Μιλτιάδη νικούν τους Πέρσες των Δάτη και Αρταφέρνη.
1885Ρεκόρ τερμάτων στην Μεγάλη Βρετανία σημειώνεται στον αγώνα του Σκωτσέζικου Κυπέλλου Arboarth-Don Accord 36-0, όπου ο επιθετικός John Petrie σημειώνει 13 γκολ. Για την ίδια διοργάνωση η Dundee Harp κερδίζει τους Aberdeen Rovers με 35-0
1907Ιδρύεται στη Σεβίλλη η Ρεάλ Μπέτις
Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *