Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Ιγκόρ Σικόρσκι κατασκευάζει το πρώτο ελικόπτερο (Σαν σήμερα 13/9)

1986 Σεισμός, μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, συγκλονίζει την Καλαμάτα. 35 νεκροί ο απολογισμός.


1948 η πρώτη αεροπειρατεία που εκδηλώθηκε σε αεροκάφος ελληνικής αεροπορικής εταιρίας σημειώθηκε σε ένα DC-3 της εταιρίας ΤΑΕ με 21 επιβάτες, που εκτελούσε τη γραμμή Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Οι έξι αεροπειρατές ανάγκασαν τον πιλότο να οδηγήσει το DC-3 στη Γιουγκοσλαβία όπου αποβιβάστηκαν και, στη συνέχεια, το αεροσκάφος έφτασε στη Θεσσαλονίκη.

1916 Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και 300 οπαδοί του ξεκινούν με δύο πλοία για τη Θεσσαλονίκη, όπου έχει ξεσπάσει κι επικρατήσει το κίνημα της Εθνικής Άμυνας.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 13/9
1944 Ο Σκοτσέζος μουσικός και κιθαρίστας των Stone the Crows, Les Harvey (Leslie Harvey 1944-1972) γεννήθηκε Γλασκώβη της Σκωτίας. Το 1972 σε συναυλία του συγκροτήματος στην πόλη Σουόνσι της Ουαλίας ο άτυχος μουσικός θα ακουμπήσει ένα μη γειωμένο μικρόφωνο με ιδρωμένα χέρια και θα πεθάνει από ηλεκτροπληξία.

1996 Ο Αμερικανός ράπερ Tupac Shakur (Tupac Amaru Shakur 1971-1996), γνωστός και ως 2Pac, απεβίωσε σε ηλικία 25 ετών σε νοσοκομείο του Λας Βέγκας της Νεβάδα. Στις 7 Σεπτεμβρίου είχε δεχτεί επτά πυροβολισμούς. Αν και κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή για έξι ημέρες, υπέκυψε τελικά στα τραύματα του. Επίσημη αιτιολογία θανάτου, εσωτερική αιμορραγία. Η δολοφονία του είχε να κάνει με ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών. Θεωρείται ένας από τους πιο εμπορικούς ραπ καλλιτέχνες στην Αμερική, έχοντας πουλήσει πάνω από εβδομήντα πέντε εκατομμύρια αντίτυπα, ρεκόρ που γράφτηκε στο βιβλίο Guinness. Δημοφιλή τραγούδια του: "If My Homie Calls", "Keep Ya Head Up", "Dear Mama", "How Do U Want It", "Hit 'Em Up", "Changes", "California Love" (συμμετέχουν οι Dr. Dre και Roger Troutman) κ.α.

Αθλητισμός 13/9
1935Ο πολυεκατομμυριούχος, παραγωγός ταινιών, βιομήχανος και μηχανικός αεροσκάφων Χάουαρντ Χιουζ (Howard Hughes), κάνει ρεκόρ ταχύτητας 352 μίλια την ώρα (566 χιλιόμετρα την ώρα) πετώντας πάνω από την Σάντα Άνα της Καλιφόρνια, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 314 μιλίων την ώρα
1952Στη Λιβύη καταγράφεται η υψηλότερη θερμοκρασία υπό σκιά. Ήταν 58 βαθμοί
1970Διεξάγεται ο πρώτος Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης. Από τους 126 αθλητές που ξεκινούν, τερματίζουν μόνο οι 55. Νικητής ο Gary Muhrcke με χρόνο 2.31.38

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *