Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Πραγματοποιήθηκε η διανομή ροδακίνων από την ΠΚΜ

Δωρεάν διανομή ροδάκινων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Αποθήκη 15 του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για 21 τόνους ροδάκινων, που μοιράστηκαν σε Δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.


Η δράση διανομής ροδάκινων υλοποιείται στο πλαίσιο της εφαρμογής του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1031/2014, που αφορά σε συμπληρωματικά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών και της κοινής υπουργικής απόφασης 3320/89565 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης.

Τη δράση έχουν αναλάβει να εκτελέσουν οι Κοινωνικές Συμπράξεις, που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ-FEAD), με την ενεργή συμμετοχή των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης «Δυτικό Τμήμα» θα παραλάβει τα προς διάθεση ροδάκινα, τα οποία θα είναι συσκευασμένα σε χάρτινα τελάρα και θα τα παραδώσει στους εταίρους του Δυτικού Τομέα. Οι φορείς που θα παραλάβουν αυτές τις πρώτες ποσότητες ροδάκινων είναι οι Δήμοι: Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Βόλβης, Δέλτα, Λαγκαδά, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου και οι Μητροπόλεις Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως και Λαγκαδά.

Οι Δήμοι μετά την παραλαβή των ποσοτήτων θα διανείμουν τοπικά και αυθημερόν στους τελικούς αποδέκτες – δικαιούχους τα ροδάκινα.

Αποδέκτες είναι:

-Οι δικαιούχοι της κάρτας σίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

-Τα Κοινωνικά Παντοπωλεία.

-Οι ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής.

-Τα δημόσια σχολεία.

-Οι κατασκηνώσεις.

-Τα συσσίτια των Κοινωνικών Συμπράξεων.

Οι ωφελούμενοι πολίτες θα ενημερωθούν από τους Δήμους μέσω δελτίων τύπου για τα κατά τόπους σημεία διανομής, καθώς και για κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.



Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *