Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Ένα άρθρο για τις εκλογές από τον Γιώργο Αβραμίδη

Ήρθε η ώρα λοιπόν των εκλογών. Το δίλημμα πλέον δεν είναι ευρώ ή δραχμή. Είναι επιστροφή στο αμαρτωλό παλιό παρελθόν των σκανδάλων, των μιζών, του συντηρητισμού ή εμπιστοσύνη σε ένα κόμμα και μια κυβέρνηση που ναι μεν ηττήθηκε από όλα τα συμφέροντα αλλά που πάλεψε όσο κανείς, που διαπραγματεύτηκε, που έβγαλε έρπη από στεναχώρια και πίεση για το καλό της χώρας. Εμπιστοσύνη σε ποιόν να διαχειριστεί αυτό το έκτρωμα που μας επέβαλαν οι δανειστές και όλοι οι υποστηρικτές της θεωρίας της λιτότητας και του συντηρητισμού.

Χάθηκε μία μάχη αλλά έπονται τόσες πολλές ακόμα. Εκλογές στην Ισπανία, εκλογές, στην Πορτογαλία, εκλογές στην Ιρλανδία. Σε όλες αυτές τις χώρες αντίστοιχα αριστερά κόμματα είναι πολύ κοντά στην νίκη. Τι μήνυμα θα λάβουν από τον λαό που εξέλεξε πρώτο αριστερή διακυβέρνησή? Δεν είναι καθόλου αδιάφορες αυτές οι εκλογές. Το αντίθετο. Θεωρώ πως είναι οι πιο σημαντικές από όλες. Μπορούμε πρώτα στην Ελλάδα και μετά σε όλη την Ευρώπη να αλλάξουμε τις συνθήκες του συντηρητισμού και της λιτότητας. Μόνοι μας το μόνο που μπορούμε είναι να παλεύουμε. Αυτό κάναμε και αυτό θα κάνουμε. Ακόμα και με ήττα να παλέψουμε για δικαιοσύνη. Να ανοίξουμε τις καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό ώστε να ελεγχθούν, να συνεχίσουμε την διερεύνηση των λιστών της μεγαλοφοροδιαφυγής και να κάνουμε τόσα άλλα πάντα προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να ελαφρυνθούν τα βάρη των χαμηλότερων στρωμάτων. Με νίκη όμως του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν όλοι οι Ευρωπαϊκοί λαοί το μήνυμα. Πως η ελπίδα δεν πέθανε. Πως οι Έλληνες πολεμούν ακόμα και δεν γυρίζουν πίσω στο παλιό κομματικό σύστημα στον συντηρητισμό και στον δογματισμό πως η λιτότητα είναι σωτήρια.

Ανάμεσα σε ποιους έχει να επιλέξει o ελληνικός λαός? Ας τα πάρουμε με την σειρά. Στο ΠΑΣΟΚ του Λαλιώτη και της μίζας. Στο Ποτάμι του Μπόμπολα και του Θεωδοράκη. Σε αυτόν που πιστεύει πως μία επένδυση (Σκουριές) πρέπει να συνεχιστεί ακόμα και αν πρέπει να διαλύσει μία ολόκληρη περιοχή. Που παρακαλούσε να του φέρουν οποιαδήποτε συμφωνία για να την υπογράψει. Στους ναζιστές της ΧΑ. Στον Λεβέντη που έκανε κάποιες σωστές προβλέψεις αλλά δεν έχει να επιδείξει τίποτα άλλο στην πολιτική του καριέρα πέρα του ότι ήταν υποψήφιος βουλευτής τόσο με το ΠΑΣΟΚ όσο και με την ΝΔ. Τον ίδιο τον Λεβέντη που δήλωσε «όποιος ψήφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα είναι αποτυχημένος, πεινάλας ή λυσσασμένο σκυλί ή λιγούρη που ζηλεύει τους εύπορους». Ή τέλος στην ΝΔ του Παπασταύρου, του Βορίδη, του Άδωνη, του Κεφαλογιάννη και τόσων άλλων που ελέγχονται για σκάνδαλα. Την ΝΔ του Μεϊμαράκη που ελέγχεται ακόμα για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και για το σκάνδαλο των ομολόγων. Για ακόμα μία φορά η διαπλοκή σου λέει να ψηφίσεις αυτόν. Μέχρι και ο Ρουσόπουλος του Βατοπεδίου επιστρατεύτηκε! 

Μην τους δώσεις την δύναμη να επιστρέψουν την Ελλάδα στην εποχή των σκανδάλων! Μην απέχεις! Μην γυρίζεις πίσω!

ΥΓ: Επειδή ξέρω θα αναρωτηθείτε γιατί δεν ανέφερα την ΛΑΕ, θα σας πω πως η αριστερή ιδεολογία δεν μου επιτρέπει να κατηγορώ συντρόφους επειδή επέλεξαν να ακολουθήσουν την πορεία της δραχμής. Αλλά πιστεύω πως αυτή η ιδεολογία θα έπρεπε να υπάρχει και στους πρώην συντρόφους. Θεωρώ επιεικώς λανθασμένη και αντιαριστερή την επίθεση που πραγματοποιούν σε ένα αριστερό κόμμα από το οποίο κιόλας προέρχονται. Δεν θεωρώ πως αυτή είναι η αριστερά της ηθικής.


Αβραμίδης Γιώργος



5 comments:

  1. Ποιος συριζα ρε αδερφε ο θα σκισω τα μνημονια??? Και μετα εκανε σαν τρελος ο τσιπρας να υπογραψει μνημονιο και ας ηταν χειροτερο απο ολα τα προηγουμενα??? Γτ απεξω ολοι αντιπολιτευση κανουν κ μολις μπηκαν στο τιμονι της χωρας ακολουθησαν ακριβως την ιδια πολιτικη γιατι για να βγεις απο την ευρωπη κ το ευρω θελει πολλα κιλα @@ τα οποια ο τσιπρας κ ο καθε τσιπρας δυστυχως δν εχει...Μη μιλησω για βαρουφακηδες κτλπ που την ειδαν νταηδες του ευρωκοινοβουλειου λες και αυτοι εξαρτιωνται απο εμας ενω στην πραγματικοτητα εμεις τους χρειαζομαστε περισσοτερο....7 μηνες διακυβερνηση συριζα δε βγηκε τιποτα καλο στη χωρα κατα τη γνωμη μου οχι οτι θα γινοταν κατι διαφορετικο με τη νδ η το πασοκ απλα βγηκε με μεγαλες βλεψεις εκανε ακριβως οτι καναν οι προηγουμενοι του...μην ακουσω για αριστερες κυβερνησεις στο εξωτερικο κτλπ γτ στην ισπανια κυριως που γνωριζω το κομμα των αριστερω δεν υπαρχει καμια περιπτωση να βγει πρωτο κ επισης χασαν κ εδαφος μετα την αποτυχια των διαπραγματευσεων του κυριου τσιπρα....
    Οσο για τη διαφθορα τω πολιτικων η οποια ειναι δεδομενη συμφωνω οτι ολοι ειναι λαμογια αλλα κ οι αριστεροι του συριζα δεν ειναι κ τα καλυτερα παιδια...


    Εντελως φιλικα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δασκαλε που διδασκες και νομο δεν εκρατεις.. Μιλας κατακρινοντας τους παντες και κυριως κομματα και πολιτικους που δεν ειχαν μεριδιο διακυβερνησης. Ο συριζα μια κυβερνηση 7 μηνων δεν εχει σχεδον τιποτα να δειξει, κατι ρε αδερφε χειροπιαστο, περα απο λογια και καρογκιοζιλικια. Οταν θελετε να κανετε πολιτικη και να υποστηριξετε μια θεση πρεπει να υπαρχουν επιχειρηματα και αριθμοι. Να μιλαω για τον Ποταμι και για τον Λεβεντη και εγω ξερω. Και γενικοτερα το διλλημα που βαζεις "μίζες ή μαχη" ειναι χαζομαρουλες, η <> που εδωσε ο συριζα περα απο λογια και θεωρια δεν ηταν Τιποτα αλλο. Στην ουσια πηραμε τον πουλο. Αποχη θα υπαρχει φυσικα λογο της δυσαρεσκιας ως προς την ολη ατμοσφαιρα που εχει δημιουργηθει γυρω απο την φαινομενικα ανουσια διαδικασια της εκλογικης διαδικασιας. Οσoν αφορα την αποστασιοποιηση των "συντροφων" απο τον κυριο πυρηνα μαλλον ειναι πιο αριστεροι απο αυτους που εχουν το θρασος να ζητουν ψηφο απο τον κοσμο "πλεοντας" μεσα στην ιδια βαρκα που επλεαν και πριν 7 μηνες.. η οποια βυθιστηκε.. Ντροπη. Ευχομαι η νεα κυβερνηση να μην ειναι τοσο ξεφτιλισμενη οσο και η προηγουμενη. Και ας ειναι παλι ο συριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διλλήματα, Συνθήματα, Κατηγορίες! Αν αυτα είναι τα επιχειρήματα του πολιτικού-κομματικού μικρόκοσμού μας, δεν βλέπω γιατί να αξίζουμε καλύτερο παρόν (για να μην αναφέρω μέλλον).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δηλαδη θελες να μας πεις (και προσπαθεις να μας πεισεις) οτι ο συριζα ειναι πολυ καλυτερος του μειμαρακη και της φωφης;;;; ερε χρυση αυγη που σας χρειαζεται. 3ο κομμα το καταντησατε, τωρα θα το λουστειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *