Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

To Λένινγκραντ ονομάζεται ξανά Αγία Πετρούπολη (Σαν σήμερα 6/9)

1991: Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, Λένινγκραντ, αποκτά και πάλι το αυθεντικό της όνομα, Αγία Πετρούπολη.

1953: στη Γερμανία, στις βουλευτικές εκλογές, οι Χριστιανοδημοκράτες κατόρθωσαν να κερδίσουν 5 εκατομμύρια περίπου νέους ψηφοφόρους και κατέκτησαν την απόλυτη πλειοψηφία στο νέο Κοινοβούλιο.

1956: Στην Κωνσταντινούπολη ξεσπά το πογκρόμ των Τούρκων, με αφορμή την προβοκάτσια στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, στη Θεσσαλονίκη. Μέσα σε εννέα ώρες καταστρέφονται 4.500 ελληνικά καταστήματα, 1.000 σπίτια, 73 εκκλησίες και 37 σχολεία.










Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 6/9
1944 Ο Βρετανός μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και συνθέτης Roger Waters (George Roger Waters) γεννήθηκε στο Great Bookham της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής ως ο βασικός τραγουδοποιός, μπασίστας και τραγουδιστής του progressive rock συγκροτήματος Pink Floyd. Μετά την αποχώρηση του Syd Barrett από το γκρουπ το 1968, πήρε τα ηνία του συγκροτήματος μέχρι το 1985 που αποχώρησε λόγω καλλιτεχνικών διαφορών με τα υπόλοιπα μέλη. Ακολούθησε σόλο καριέρα κυκλοφορώντας μέχρι το 1992 τρία σόλο άλμπουμ. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τους Pink Floyd κυρίως την δεκαετία του '70 με άλμπουμ όπως "The Dark Side of the Moon", "Wish You Were Here" και "The Wall". Οι πωλήσεις των άλμπουμ τους ξεπερνούν τα διακόσια εκατομμύρια αντίτυπα.

1971 Η Ιρλανδή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Dolores O'Riordan (Dolores Mary Eileen O'Riordan) γεννήθηκε στο Λίμερικ της Ιρλανδίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή της στο rock συγκρότημα The Cranberries. Το 2003 και αφού το συγκρότημα είχε διαλυθεί, κυκλοφόρησε το πρώτο της σόλο άλμπουμ με τίτλο "Are You Listening?". Το 2009 κατά την διάρκεια της περιοδείας της για την προώθηση του δεύτερου άλμπουμ της "No Baggage", ανακοίνωσε την επανένωση του συγκροτήματος. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή της: "Dreams", "Zombie", "Just My Imagination", "Linger" κ.α.

Αθλητισμός 6/9
1913Εγκαινιάζεται το «Χάιμπουρι», το γήπεδο της Αρσεναλ στο 2-1 με τη Λέστερ. Η χωρητικότητά του από 38.500 θεατές. Ο τελευταίος αγώνας δόθηκε στις 7 Μαΐου 2006 με αντίπαλο τη Γουίγκαν.
1920Διεξάγεται ο τελικός του US Open μεταξύ του Μπιλ Τίλντεν (Bill Tilden) και του Μπίλ Τζόνστον (Bill Johnston). Στο πέμπτο σετ ένα πολεμικό αεροπλάνο που πετάει από πάνω και φωτογραφίζει φάσεις του αγώνα πέφτει με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο πιλότος και ο φωτογράφος. Ο αγώνας συνεχίζεται κανονικά και ο Τίλντεν, ένας από τους καλύτερους τενίστες, γνωστός λόγω της ομοφυλοφιλίας του, κερδίζει τον αγώνα. Στην καριέρα του θα κερδίσει 10 Grand Slams και θα βρεθεί στο Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη από το 1920-25 και Νο 1 στην Αμερική από το 1920-29.
1943Σε ηλικία 16 ετών, ο Carl Scheib της Philadelphia γίνεται ο νεότερος παίκτης που εμφανίζεται σε αγώνα μπέιζμπολ

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *