Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Ήρθε η ώρα να βάλουμε το χέρι στην τσέπη - ΕΝΦΙΑ, Φόροι Εισοδήματος και 100 δόσεις στα νέα εκκαθαριστικά του TAXIS

Βροχή τα ραβασάκια που πηγαίνουν στους φορολογούμενους μέσω TAXIS προκειμένου το κράτος να ξεκινήσει να εισπράττει.

Τα εκκαθαριστικά έκαναν πρεμιέρα χθες στο TAXIS και να για τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν με αμείωτη ένταση. ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, νέα επιτόκια στη ρύθμιση των 100 δόσεων είναι οι πρώτοι από τους λογαριασμούς που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι.


ΕΝΦΙΑ

Περίπου 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα ενημερωθούν τις επόμενες ημέρες για το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν για ΕΝΦΙΑ με την πρώτη δόση να πρέπει να εξοφληθεί έως το τέλος Οκτωβρίου. Μάλιστα επειδή οι δόσεις θα είναι λιγότερες συγκριτικά με την περσινή χρονιά (θα είναι 5 συνολικά) το ποσό κάθε δόσεις αναμένεται να είναι αυξημένο. 


Οι νέες τιμές στις 100 δόσεις

Τι και αν οι περισσότεροι είχαν πληρώσει τη δόση για τη ρύθμιση οφειλών που είχαν κάνει, τώρα θα πρέπει να μπουν στο TAXIS προκειμένου να δουν τι «καπέλο» έχει μπει,, αφού τα επιτόκια αυξήθηκαν. Ετσι θα πρέπει να ενημερωθούν για το επιπλέον ποσό που πρέπει να πληρώσουν και να το κάνουν έως τις 30 Οκτωβρίου.


Εκκαθαριστικά Φόρου Εισοδήματος

Φόρο εισοδήματος θα κληθούν να πληρώσουν όσοι δεν πλήρωσαν, αλλά και κάποιοι που αν και είχαν τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες τους τώρα θα πρέπει αυξημένη προκαταβολή φόρου (55% αντί 27,5% οι αγρότες και έως 100% αντί 80% οι επιχειρήσεις).
Με τα νέα εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος θα αναρτηθούν έως την Παρασκευή οι αυξήσεις σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης και έκτακτη εισφορά για ΙΧ 2.000 και άνω, ακόμα και αν είχαν πληρώσει την α΄δόση ή είχαν κάνει ολική εξόφληση.



Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *