Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Ο αγγλογαλλικός στόλος βομβάρδισε τα Δαρδανέλλια (Σαν σήμερα 22/10)

1964: ο Γάλλος συγγραφέας Ζαν-Πολ Σαρτρ απέρριψε το Νόμπελ Λογοτεχνίας που του απονεμήθηκε, λέγοντας ότι το βραβείο θα μείωνε την επιρροή του γραψίματός του.


1975: το σοβιετικό διαστημόπλοιο “Βενέρα 9” προσγειώθηκε στην Αφροδίτη, απ’ όπου έστειλε φωτογραφίες

1995: στην έδρα του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, άρχισε η τριήμερη έκτακτη εορταστική συνέλευση για την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυση του Οργανισμού. Στις ομιλίες τους, τόσο ο Γενικός Γραμματέας Μπούτρος Γκάλι όσο και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, επισήμαναν ότι το κύριο πρόβλημα είναι το οικονομικό.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 22/10
1942 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Bobby Fuller (Robert Gaston Fuller 1942-1966), μέλος των The Bobby Fuller Four, γεννήθηκε στο Baytown του Τέξας. Σημείωσε μεγάλη επιτυχία το 1966 τραγουδώντας το "I Fought The Law" (Sonny Curtis) το οποίο αργότερα διασκευάστηκε και από τους The Clash.
1960 Ο Αμερικανός μουσικός, μπασίστας και ιδρυτικό μέλος του alternative/punk-rock συγκροτήματος Meat PuppetsCris Kirkwood (Christopher Kirkwood) γεννήθηκε στο Πάρανταϊς Βάλεϊ της Αριζόνα. Το 1980 με τον αδερφό του, Curt, και τον ντράμερ Derrick Bostrom δημιούργησαν το συγκρότημα και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ δύο χρόνια αργότερα, "Meat Puppets" (1982). Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει δώδεκα στούντιο άλμπουμ με δημοφιλή τραγούδια όπως τα "Sam", "Backwater", "We Don’t Exist", "Scum" κ.α. Με τη μουσική τους επηρέασαν πολλά συγκροτήματα, όπως NirvanaPavementSoundgarden κ.α.
Αθλητισμός 22/10
1797 Ο Γάλλος Andre-Jacques Garnerin κάνει την πρώτη πτώση με αλεξίπτωτο από αερόστατο στο Παρίσι από ύψος 3.000 ποδών
1878Ο αγώνας Broughton – Swinton είναι ο πρώτος αγώνας ράγκμπι που γίνεται με προβολείς
1950Ξεκινάει το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Ανδρών στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, το οποίο ολοκληρώνεται στις 3/11. Στην κορυφή της κατάταξης θα ισοβαθμίσουν η ομάδα της Αργεντινής και των ΗΠΑ και ο τίτλος θα κριθεί στον τελικό όπου οι γηπεδούχοι θα κερδίσουν τις ΗΠΑ με 64-50. Στους αγώνες αυτούς δεν υπάρχει ο περιορισμός των 30″ στην επίθεση

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *