Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Οι Ναζί ανατινάζουν τη διώρυγα της Κορίνθου (Σαν σήμερα 3/10) - Παγκόσμια Γιορτή Πουλιών

1878Υπογράφεται η Σύμβαση της Χαλέπας, με την οποία ο Σουτάνος παραχωρεί στους χριστιανούς υπηκόους του στην Κρήτη μια σειρά προνομίων.

1919Ο ελληνικός στρατός εισέρχεται στην Ξάνθη, όπου τον υποδέχονται με φρενίτιδα ενθουσιασμού οι κάτοικοι, ενώ οι Βούλγαροι αρχίζουν να αποχωρούν χωρίς επεισόδια.

1997στην Ιταλία, δεύτερος μεγάλος σεισμός 5 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ούμπρια, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η πρόσοψη της βασιλικής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 3/10
1938 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Eddie Cochran (Edward Raymond Cochrane 1938-1960) γεννήθηκε στο Άλμπερτ Λι της Μινεσότα. Ξεκίνησε την καριέρα του πρωταγωνιστώντας το 1956 στη ταινία-μιούζικαλ "The Girl Can't Help It" όπου και τραγούδησε το "Twenty Flight Rock". Ένα χρόνο περίπου αργότερα σημείωσε την μεγαλύτερη του επιτυχία με το "Summertime Blues" και ακολούθησαν και άλλες όπως "C'mon Everybody", "Somethin' Else" κ.α. Το 1987 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Αρκετά από τα τραγούδια του ξανατραγουδήθηκαν από τους Jimi Hendrix, The Clash, The Rolling Stones, Bruce Springsteen, The Beatles, The Beach Boys, The Who, Led Zeppelin, The White Stripes κ.α. Θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της rock 'n' roll μουσικής.

1954 Ο Αμερικανός blues κιθαρίστας και τραγουδιστής Stevie Ray Vaughan (Stephen Ray Vaughan 1954-1990) γεννήθηκε στο Ντάλας του Τέξας. Το 1989 κέρδισε το πρώτο του βραβείο Grammy "Best Contemporary Blues Album" για το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του με τίτλο "In Step". Τιμήθηκε με το ίδιο βραβείο για τα άλμπουμ "Family Style" (1990) και "The Sky Is Crying" (1992), ενώ του απονεμήθηκε το βραβείο Grammy "Best Rock Instrumental Performance" για την διασκευή στο τραγούδι του Jimi Hendrix "Little Wing". Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους blues/rock κιθαρίστες και επιρροή για πολλούς μουσικούς όπως Joe Bonamassa, John Mayer, Robert Randolph, Kenny Wayne Shepherd, Colin James, Eric Johnson, Orianthi, John Petrucci κ.α.

Αθλητισμός 3/10
1675Αναχωρούν για την Κορσική, περίπου 700 Μανιάτες, οι οποίοι συγκροτούν την ελληνική κοινότητα της Καρζέζ που επί πολλούς αιώνες σημάδεψε την ιστορία του νησιού.
1920Δημιουργείται το NFL (μετέπειτα American Pro Football Association) και παίζονται τα πρώτα παιχνίδια
1942Με τη νίκη του στο Jockey Club Gold Cup, ο ”Whirlaway” γίνεται το πρώτο άλογο που κερδίζει 500.000 δολάρια

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ



Παγκόσμια Γιορτή Πουλιών


Η Παγκόσμια Γιορτή Πουλιών εορτάζεται κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία της Birdlife International. Η οργάνωση αυτή αφιερώνει τη δράση της στα πουλιά και το περιβάλλον, με εταίρους σε περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου.

Στην Ελλάδα, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (εταίρος της Birdlife International) διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων το τριήμερο 5 - 7 Οκτωβρίου 2007 στην Αθήνα, τη Μακεδονία, το Δέλτα του Έβρου (5/10) και την Πύλο Μεσσηνίας. Περιλαμβάνει εξορμήσεις για παρατήρηση πουλιών, περιβαλλοντικά παιχνίδια και άλλες συναφείς δραστηριότητες. Μία ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους να ζήσουν συναρπαστικές στιγμές κοντά στη φύση.
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο 
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris/exnet.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *