Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

IALMOPIA LIVE: Η μεταφορά των δομών του ''Βοήθεια στο Σπίτι'' από τον Εξαπλάτανο στην Αριδαία στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 15.10, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλμωπίας, μια συνεδρίαση στην οποία κυριάρχησαν τα θέματα της μεταφοράς των δομών από τoν
Εξαπλάτανο στην Αριδαία, η αντιμετώπιση των άσχημων καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών, καθώς και η επισκευή της στέγης του δημοτικού σχολείου της Μηλιάς. Το ialmopia.gr, σας μεταφέρει εμπεριστατωμένο κι αντικειμενικό ρεπορτάζ από τη χθεσινή συνεδρίαση.


Ξεκινώντας τη συνεδρίαση με την ενημέρωση του σώματος, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Μπίνος επικεντρώθηκε στην εγρήγορση την οποία επέδειξε ο Δήμος για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και της έντονης βροχόπτωσης των τελευταίων ημερών. Στην συνέχεια μίλησε για την μεταφορά των δύο δομών από τον Εξαπλάτανο στην Αριδαία, τονίζοντας πως η μεταφορά είναι διοικητική και δεν θα πλήξει υπηρεσιακά την λειτουργία τους. Ακόμη τόνισε το γεγονός της μεταφοράς του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης στον Εξαπλάτανο υπό την εποπτεία του Αντιδημάρχου κ. Αβραμίκα.

Στην συνέχεια ο κ. Δήμαρχος υποστήριξε πως στόχος της σημερινής Δημοτικής Αρχής είναι ο σεβασμός προς τους πολίτες, με την βελτίωση της καθημερινότητάς τους και απόδειξη αποτελούν έργα σχετικά με την βελτίωση του οδοστρώματος. Ακόμη αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με την Υφυπουργό Βιομηχανίας και Βουλευτή Ν. Πέλλας κα Τζάκρη σχετικά με τα θέματα του αποχετευτικού, του βιολογικού καθαρισμού και του Γενικού Λυκείου Αριδαίας. Επιπλέον ο κ. Μπίνος αναφέρθηκε στο ζήτημα της ύδρευσης της Αριδαίας από τη Σωσάνδρα και στην κινητικότητα που υπάρχει στο θέμα των Λουτρών, δίνοντας την πληροφορία της συνάντησης με την Υφυπουργό Τουρισμού κα Κουντουρά αλλά και την επίσκεψη στην Προύσα, όπου θα διεξαχθεί η συνδιάσκεψη Λουτροπόλεων και θα γίνει η ένταξη των Λουτρών στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Λουτροπόλεων. Στο πλαίσιο των επισκέψεων, ενημέρωσε και για την επικείμενη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες για το Δίκτυο Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές.

Τέλος ο κ. Μπίνος, μίλησε για τις επισκευές στο κτίριο του Δημαρχείου αλλά και σε άλλα κτίρια όπως η Μαθητική Εστία, αναφέρθηκε απονέμοντας παράλληλα τα εύσημά του στους κυρίους Βέσκο και Γεωργίου για την ετοιμότητα στα σχολεία. Έκλεισε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο ενδιαφέρον που επιδεικνύει ο Βουλευτής Ν. Πέλλας κ. Σηφάκης για τα ζητήματα του Δήμου και υπερθεμάτισε λέγοντας πως κύριο μέλημα της σημερινής δημοτικής αρχής είναι να υπηρετεί τους πολίτες και κανείς δεν μπορεί να την κατηγορήσει για αδιαφορία.



Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κ. Ασβεστόπουλος, ο οποίος ανέφερε την επικοινωνία που είχε με τον κ. Σηφάκη και την ενημέρωση του τελευταίου για το θέμα του αποχετευτικού, αν μη τι άλλο ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την υλοποίηση του έργου. Η τοποθέτηση του συνεχίστηκε με τα θέματα της μετεγκατάστασης των δομών από τον Εξαπλάτανο στην Αριδαία και την ακύρωση της απόφασης αυτής, με παράλληλη έρευνα για την ανεύρεση ενός κατάλληλου χώρου, τον τρόπο πρόσληψης του προσωπικού καθαριότητας και τις γεωτρήσεις στον Δήμο και την εκτίμηση που τις αφορούν ως προς την ετοιμότητά τους για τη νέα χρονιά.


Ο κ. Πασόης από την πλευρά του, εξαπέλυσε κατηγορίες προς την Δημοτική Αρχή για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πρόσφατη κακοκαιρία, χαρακτήρισε την μετεγκατάσταση των δομών ως χειραγώγηση των υπαλλήλων και μέμφθηκε τον κ. Δήμαρχο για την ανάληψη της επίβλεψης του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης από τον κ. Αβραμίκα. Στην συνέχεια χαρακτήρισε την Δημοτική Αρχή ως την αρχή της λεζάντας και της φωτογραφίας, θέλοντας να αναδείξει το θέμα που δημιουργήθηκε αναφορικά με το δελτίο τύπου που εκδόθηκε για την επισκευή της στέγης του Δημοτικού Σχολείου Μηλιάς, λέγοντας πως υπήρξε δόλος ώστε να πληγεί η εντιμότητα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Τέλος αναφέρθηκε και στο θέμα των γεωτρήσεων και την επιστολή που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από έναν συμπολίτη μας. Ο Δήμαρχος από την πλευρά του στην δευτερολογία του, ανέφερε πως ο κύριος Πασόης δεν αλλάζει κασέτα και συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο τις τοποθετήσεις του.


Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε η κα Καλδεμερτζή, η οποία θέλησε να αποκατασταθεί η φήμη της, λόγω των υπονοιών που έκρυβε το επίμαχο Δελτίο Τύπου του Δήμου για την επισκευή της στέγης του Δημοτικού Σχολείου Μηλιάς. Ακόμη αναφέρθηκε στο ζήτημα με τους δασοφύλακες για το κοινοτικό δάσος των Προμάχων και ρώτησε αν υπάρχουν απλήρωτοι υπάλληλοι στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης και στους παιδικούς σταθμούς.


Τον λόγο στην συνέχεια έλαβε ο κ. Παρούτογλου, ο οποίος τόνισε πως δε πρέπει να λειτουργεί ο Δήμος με το σκεπτικό ‘’ποιος έκλεισε περισσότερες λακκούβες΄΄, καθώς δεν υπάρχει λογική και πως το σημαντικότερο ζήτημα είναι το οικονομικό, καθώς αν δεν είχε μειωθεί το χρέος του Δήμου από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, δε θα μπορούσε η σημερινή να κάνει πολλά πράγματα.



Ο κ. Θεοδωρίδης ζήτησε να παρουσιαστεί στο Συμβούλιο μια αναφορά από το Γραφείο Κίνησης του Εργοταξίου, ώστε να διαπιστωθεί το κατά πόσο τα μηχανήματα επισκέπτονται τα χωριά της Αριδαίας και του Εξαπλατάνου στο πλαίσιο της ισόρροπης ανάπτυξης και τόνισε πως έπειτα από έρευνα που έκανε δεν γίνεται ανακύκλωση, καθώς σε 8 μήνες έχουν γίνει μόλις 9 δρομολόγια.


Η κα Αμπάρη επικεντρώθηκε στο ζήτημα της μετεγκατάστασης των δομών και την συστέγασή τους, αναφέροντας πως δημιουργεί μόνο πρόβλημα και πως για να επιτευχθεί μια μετεγκατάσταση, πρέπει να πληρούνται κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές, που στην προκειμένη περίπτωση δεν πληρούνται.


Ο κ. Χουρσόγλου, στην αρχή της τοποθέτησής του δήλωσε πως η ελευθερία του λόγου δεν στραγγαλίζεται και απευθύνθηκε στους υπαλλήλους του βοήθεια στο σπίτι που βρίσκονταν στην αίθουσα του συμβουλίου, παροτρύνοντάς τους να μην φοβούνται. Επίσης χαρακτήρισε την μετεγκατάσταση των δομών ως άκρως αντιδεολογική και χωρίς λογική, ζητώντας παράλληλα να ακυρωθεί η απόφαση. Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφερθεί πως συνεχάρη τον κ. Πασόη για την παραδοχή λαθών που είχε κάνει. Διαπίστωσε πως η Δημοτική Αρχή λειτουργεί ως αστυνομία των υπαλλήλων και έθεσε πρόταση για ψηφοφορία με σκοπό την συζήτηση για την ανάκληση της απόφασης, η οποία δεν πέρασε (με ψήφους 13 – 13 υπερίσχυσε η ψήφος του Προέδρου του Δ.Σ.). Στην συνέχεια συνεχάρη την κα Ιατρίδου Βαρβάρα για την συλλογή τροφίμων για τους πρόσφυγες της Ειδομένης, μίλησε για το θέμα των γεωτρήσεων, αναφέρθηκε στο ζήτημα της έλλειψης σήμανσης για το Μοναστήρι του Αρχαγγέλου. Ακόμη αναφέρθηκε στις λακκούβες που δεν επιδιορθώνονται έπειτα από επισκευές της ΔΕΥΑ, την γέφυρα της Μηλιάς, το Δημοτικό Σχολείο της Μηλιάς και το γεγονός πως τα έργα που έχουν αποπερατωθεί είναι μόλις δύο (2).


Έπειτα τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δωροθέας κ. Κρυστάλλης Καμαριέρης, επισημαίνοντας τον ορατό κίνδυνο που υπάρχει από τα νερά για πλημμύρες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ‘’όταν βρέχει δεν κοιμάται’’, θέλοντας να δείξει την επικινδυνότητα της κατάστασης η οποία χρίζει άμεσης διευθέτησης. 


Τοποθέτηση έκανε και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Εξαπλατάνου κ. Χατζηανδρέου Νικόλαος, ο οποίος μέμφθηκε την Δημοτική Αρχή για τον τρόπο που λειτούργησε στο θέμα της μετεγκατάστασης των δομών από τον Εξαπλάτανο στην Αριδαία και για το γεγονός πως δεν τον ενημέρωσαν, ενώ μίλησε και για το θέμα των γεωτρήσεων.
















Σημείο έντασης αποτέλεσε η τοποθέτηση του Προέδρου της ΔΗΚΕΑ κ. Γεωργίου, ο οποίος προς απάντηση στους υπαλλήλους των δομών και όλων των κατήγορων για την μετεγκατάσταση των δομών, προσκόμισε και παρουσίασε τα σχετικά πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης όπου λήφθηκε η απόφαση, λέγοντας πως αυτή είναι η αλήθεια και όλα τα υπόλοιπα λέγονται για να «χαϊδεύονται τα αυτιά των υπαλλήλων». Σαφώς οι υπάλληλοι αντέδρασαν, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από την αίθουσα αργότερα, αποδοκιμάζοντας τον κ. Γεωργίου. Αντιδράσεις όμως υπήρξαν και από την πλευρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης, για τον τρόπο και τις εκφράσεις του κ. Γεωργίου, τον οποίο όμως προστάτεψε ο Δήμαρχος. 


Απαντήσεις θέλησε να δώσει ο Αντιδήμαρχος κ. Κετικίδης για το ζήτημα των γεωτρήσεων, λέγοντας πως από το σύνολο τους (περίπου 280 γεωτρήσεις) οι περισσότερες είναι λειτουργικές. Επίσης αναφέρθηκε πως πολλά έργα είναι σε εξέλιξη και για τα έργα που εντάσσονται στο πρόγραμμα Μπαλτατζή έχει συχνή επικοινωνία για την εξέλιξή τους. Ακόμη για το ζήτημα της γέφυρας της Μηλιάς ανέφερε πως η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να κάνει μεγάλες παρεμβάσεις καθώς δεν είναι στην δική της δικαιοδοσία, αλλά στης Περιφέρειας. Τέλος για το ζήτημα με την επισκευή της στέγης του δημοτικού σχολείου της Μηλιάς, ανέφερε πως πρόκειται για διαφορετικές μελέτες, μια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής για αντικατάσταση ολόκληρης της στέγης και μια της καινούργιας για την επισκευή μόνο των προβληματικών κομματιών, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα θέμα ηθικής για τα ποσά και το ύψος των χρημάτων μεταξύ των δύο.


Ο κ. Τσιμτσιρίδης άφησε αιχμές για τον κ. Χουρσόγλου και τον τρόπο που συμμετέχει στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ως εκπρόσωπος του Δήμου Αλμωπίας.


Ενημέρωση έκανε και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Μπάτσης για τον τρόπο που λειτούργησε η Δημοτική Αρχή ως προς την αντιμετώπιση των έντονων βροχοπτώσεων και απάντησε για το ζήτημα του κοινοτικού δάσους Προμάχων για το ζήτημα με τον δασοφύλακα. 


Ο Αντιδήμαρχος Εξαπλατάνου κ. Αβραμίκας πήρε θέση για την μετεγκατάσταση των δομών, αναφέροντας πως αν αντιληφθεί ότι οι δομές δεν λειτουργούν θα είναι ο πρώτος που θα το καταγγείλει. 


Ο πρόεδρος του ΚΕΚΠΑ Κ. Δόντσος, απάντησε στην κα Καλδεμερτζή πως οι υπάλληλοι σε ΚΔΑΠ και Παιδικούς Σταθμούς πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ με ό, τι αυτό συνεπάγεται από πλευράς καθυστερήσεων.


Για το ζήτημα της επισκευής της στέγης του Δημοτικού Σχολείου της Μηλιάς τοποθετήθηκε και η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κα Λουμπουνάκη Δήμητρα, η οποία ξεκαθάρισε το τοπίο, για το οποίο και ο ίδιος ο Δήμαρχος ανέφερε πως οι ενέργειες που ακολούθησαν έγιναν για να είναι η στέγη λειτουργική και ξεκαθάρισε πως προς το πρόσωπο της κυρίας Καλδεμερτζή δεν υπάρχει καμία υπόνοια ή κατηγορία.




ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *