Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Παράξενα: Η ναζιστική κωμόπολη έξω από τη Νέα Υόρκη [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Μόλις 60 χιλιόμετρα απέχει από τη Νέα Υόρκη η ναζιστική κωμόπολη που είχε υψώσει σβάστικες και αγάλματα στις πλατείες και τα κτίριά της (Pics)




Η πόλη Yaphank συνδέθηκε τόσο πολύ με τους Ναζί, που όλα κινούνταν γύρω από την ιδεολογία τους, ενώ οι δρόμοι της έφεραν τα ονόματα των ηγετικών στελεχών τους.





Πλέον δεν έχει μείνει τίποτα για θυμίζει εκείνες της ημέρες που οι δρόμοι έφεραν τα ονόματα των Χίτλερ και Γκέμπελς ή από τις σβάστικες που συναντούσε κανείς τις κεντρικές της πλατείες ή και από τα αγάλματα των ηγετών των Ναζί.




Τίποτα δεν μαρτυρά σε έναν τυχαίο επισκέπτη την μαύρη σελίδα της ιστορία της πόλης, που απέχει μόλις 60 χιλιόμετρα από τη Νέα Υόρκη.




Η Yaphank αποτελεί μια από τις ελάχιστες όπου η ναζιστική προπαγάνδα κατάφερε να ριζώσει στα θεμέλιά της, αυτό κυρίως γιατί εκεί κατέφυγαν μετά το τέλος του παγκοσμίου ορισμένοι υποστηρικτές και συνεργάτες των Ναζί. Ωστόσο, πολλοί από τους κατοίκους είχαν εγκατασταθεί στην κωμόπολη από το 1920 έως το 1930, κατά τη διάρκεια του μεγάλου μεταναστευτικού ρεύματος από την Ευρώπη στην στις ΗΠΑ.







Οι σημερινοί κάτοικοι της περιοχής βλέπουν την ιστορία της πόλης σαν ένα ανέκδοτο, καθώς δεν μπορούν να κατανοήσουν το γεγονός ότι ήταν πολλοί εκείνοι που προσπαθούσαν, ακόμη και μετά της θηριωδίες των Ναζί να διατηρήσουν στη μνήμη τους τα έργα και τις ημέρες του Χίτλερ.







Σήμερα η κωμόπολη έχει περίπου 6.000 κατοίκους που οι ρίζες τους ξεκινούν από το τη Γερμανία.

Στα επίσημα έγγραφα της πόλης μπορεί κάποιος να βρει σημαντικές λεπτομέρειες για την ιστορία. Παράλληλα, στα ίδια έγγραφα υπάρχουν αναφορές για το όραμα του Χίτλερ, να δει τη Νέα Υόρκη να φλέγεται μέχρι να καταστραφεί.




(Πηγή: DailyMail)

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *