Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

Σύσκεψη για τα προβλήματα των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας στην Π.Ε. Πέλλας

Ευρεία συνάντηση, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, για την επίλυση των λειτουργικών προβλημάτων των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2/11 στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στην Έδεσσα. 

Στη σύσκεψη, την οποία συντόνισε ο κ. Θεοδωρίδης, συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Έδεσσας, Πέλλας και Σκύδρας κκ. Δημήτριος Γιάννου, Γρηγόριος Στάμκος και Αικατερίνη Ιγνατιάδου αντίστοιχα, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου - Τσαντάκη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιορδάνης Τσώτσος, εκπρόσωποι των βουλευτών, ο Διοικητής των Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών κ. Ηλίας Τσιαμήτρος, ο κ. Θωμάς Μουμτζιδέλης, ως εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Πέλλας, οι Διευθυντές των Ιατρικών Υπηρεσιών κκ. Χ. Κοντοβίτσης και Γ. Κουτσός, οι Πρόεδροι των Επιστημονικών Συμβουλίων Έδεσσας και Γιαννιτσών κκ. Π. Μακρίδης και Α. Καρασακαλίδης αντίστοιχα, ο κ. Ι. Γενναρίδης, Πρόεδρος ΕΝΙΠ, οι Πρόεδροι των σωματείων εργαζομένων κα. Ε. Γκέλου και Α. Καραϊσκάκης, υπηρεσιακοί παράγοντες, δημοσιογράφοι και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες. 

Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο κ. Θεοδωρίδης έδωσε το «στίγμα» για τη συζήτηση, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια ανοχής του προσωπικού και των νοσηλευομένων και απαιτείται η άμεση κινητοποίηση και ανταπόκριση της πολιτείας. 

Επιγραμματικά, τα επείγοντα προβλήματα για τα οποία απαιτείται άμεσα λύση είναι η κάλυψη των εφημεριών των ιατρών και νέες προσλήψεις σ’ όλες τις ειδικότητες, η βελτίωση των κτιριακών υποδομών (με κυριότερο τη μεταφορά της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Έδεσσας), καθώς και ο ιατρο-τεχνολογικός εξοπλισμός (με πρώτο την προμήθεια αξονικού τομογράφου για το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών). 

Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, αναδεικνύοντας τον κίνδυνο που έχει δημιουργηθεί για τους ασθενείς από τις ελλείψεις, αλλά και την εξάντληση των ορίων αντοχής του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Τονίστηκε ότι απαιτείται η αυτόνομη και ασφαλής λειτουργία των Νοσοκομείων, η ενδυνάμωση των Κέντρων Υγείας, η βελτίωση των συνθηκών περίθαλψης με διοικητικά μέτρα και η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών οι οποίες, μέχρι ένα κρίσιμο επίπεδο, είναι ανελαστικές. 

Κλείνοντας, ο κ. Θεοδωρίδης επανέλαβε ότι στόχος της συνάντησης είναι η ενιαία και κοινή διεκδίκηση της επίλυσης των προβλημάτων τα οποία είναι καταγεγραμμένα και σαφή. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό προκειμένου να υπάρξει δέσμευση της ηγεσίας του Υπουργείου για την αντιμετώπιση των επειγόντων θεμάτων.
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *