Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Αγροτικός Σύλλογος Αλμωπίας: Καμιά μερίδα φαγητού χαμένη

Συνάδελφοι

Η Πρωτοβουλία δεν ειναι απλά μια συνδικαλιστική κίνηση. Ειναι μια άλλη φιλοσοφία σ ότι αφορά τον αγροτικό συνδικαλισμό, την παραγωγή,την ζωή, την οικονομία. Με μια άλλη δυναμική και μια σύγχρονη αντίληψη τωνπραγμάτων .Και τόχει αποδείξει.

Στην προσπάθειά μας να τ αλλάξουμε όλα, στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε τον κλάδο των Αγροτών, αλλά και την υπόλοιπη κοινωνία, όπου ένα κομμάτι τηςπαραπαίει, θεωρούμε ουσιαστικό να συμβάλουμε στον αγώνα κάποιων ανθρώπων, που σκοπό τους εχουν να μεσολαβούν ανάμεσα σε μας τους παραγωγούς και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη ενός πιάτου φαγητού.

Ξεκινάμε απο σήμερα λοιπόν μια συνεργασία εμείς οι αγρότες της Πρωτοβουλίαςμε την Οργάνωση εθελοντών ώστε να συνεισφέρουμε και μείς ,ότι μας περισσεύει και δεν πρέπει να πάει χαμένο, στην ανακούφιση όλων αυτών που πλήττονται περισσότερο απο μας.

Οι προσφορές μας στα δύο προγράμματα που τρέχουν αυτή τη στιγμή.

Τα “” και “” μας δίνουν την μπορούμε στο χωράφιμπορούμε στην λαϊκήδυνατότητα και την ικανοποίηση της βοήθεας στον συμπολίτη που τόχει ανάγκη. Για περισσότερες πληροφορίες στο

ΜΠΟΡΟΥΜΕ

www.boroume.gr

τηλ. 210 3237805



Αναφορικά με το «αλαλούμ» στην πληρωμή της βασικής ενίσχυσης το μόνο που έχουμε να τονίσουμε είναι ότι αντικατοπτρίζει την σημερινή πραγματικότητα του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα και την σύγχυση στην οποία βρίσκεται το Υπουργείο Γεωργίας. Καμία πληροφόρηση, περικοπές, λάθη επί λαθών, αδικίες εις βάρος των αγροτών δικαιούχων, παράνομες παρακρατήσεις, απλήρωτοι παραγωγοί.

Μπροστά σ αυτή την κατάσταση αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι άμεσα να προχωρήσουν οι διορθώσεις και να γίνει γρήγορα η πληρωμή των παραγωγών που δεν πληρώθηκαν. Είναι τόσες πολλές οι υποχρεώσεις του αγροτικού κόσμου που η όποια καθυστέρηση δημιουργεί τεράστια ζητήματα και εμπλοκές με ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, Τράπεζες, Δημόσιο, Υποχρεώσεις προς τρίτους, επιβίωση των αγροτικών οικογενειών, κλπ.

Ένα άλλο επίσης θέμα το οποίο θέλουμε να θίξουμε είναι ότι στην κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού και τα νούμερα που καλούμαστε να πληρώσουμε για την επόμενη χρονιά μας παραπέμπουν (σύμφωνα με μια πρόχειρη δική μας ανάγνωση) σε μία αύξηση του συντελεστή φορολόγησης στο 20% και της προκαταβολής φόρου στο 75%. Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις που λάβαμε (εισοδήματα του 2015 με 13%)

Είναι έτσι Υφυπουργέ Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη ;

Θέλουμε επίσης να καταγγείλουμε το μπαράζ ελέγχων ξένων εργατών Γής (με βαριά πρόστιμα εις βάρος των αγροτών) σε περιοχές της χώρας όπου αυτήν την περίοδο κάποιες αγροτικές εργασίες είναι στο φόρτε τους .

Προσπαθούμε εδώ και χρόνια να πείσουμε την Δημόσια διοίκηση για τα οφέλη που θα έχει το Ελληνικό Δημόσιο και ο ΟΓΑ κατ επέκταση από την νομιμοποίηση την ασφάλισή τους και την πληρωμή τους με εργόσημα. Αντ αυτού ο δυσκίνητος και γραφειοκρατικός τομέας απαντά με την εμμονή του σε ξεπερασμένες και πολύπλοκες πρακτικές και βαριά πρόστιμα.

Για όλα αυτά λυπούμαστε αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε έως ότου πείσουμε για την ανάγκη εφαρμογής του αυτονόητου. Κάτι που φυσικά στις μέρες μας φαίνεται πως είναι και το ζητούμενο.

ΤΣΕΜΠΗΣ ΦΩΝΤΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *