Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Ροπωτό: Το χωριό - φάντασμα που βουλιάζει, έγινε ντοκιμαντέρ στους Greek Reporter [ΒΙΝΤΕΟ]

Το Ροπωτό Τρικάλων κάποτε ήταν γεμάτο ζωή, πλέον στέκει ερειπωμένο και ερημωμένο. Το 2012 μετά από μια καθίζηση, έχει μετατραπεί μετατραπεί σε χωριό- φάντασμα καθώς μέρα με τη μέρα το καταπίνει η γη.


Με τον τίτλο "Ροπωτό: Η πόλη φάντασμα της Ελλάδας που βουλιάζει" το Greek Reporter γυρίζει όποιους δρόμους απέμειναν μαζί με τον πρόεδρο του συμβουλίου του χωριού που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε αυτό.

Το 12 λεπτών, ντοκιμαντέρ εξηγήσει πως ακριβώς συνέβη η καθίζηση. Το 2012, συντρίμμια είχαν απομείνει σε περισσότερα από 50 σπίτια στο χωριό, αριθμός που με τα χρόνια μεγάλωσε.


Ροπωτό είναι ορεινός οικισμός (υψόμομετρο 700 μ., 276 κάτοικοι) του νομού Τρικάλων. Βρίσκεται στο νότιο άκρο του νομού, στα όρια με τον νομό Καρδίτσης, στις βορειοανατολικές κλιτύς της κορυφής Καραβούλας της Νότιας Πίνδου, ΝΔ της πόλης των Τρικάλων. Υπάγεται διοικητικά στον δήμο Πύλης.


ΠΗΓΗ: greekreporter.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *