Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Αυτά είναι τα 14 νέα hot spots που ανοίγουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας στην Ελλάδα

Δίνουν και παίρνουν τα δημοσιεύματα εντός και εκτός συνόρων για εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα, με την χώρα να καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να διαχειριστεί τον τεράστιο αριθμό προσφύγων που φτάνουν εδώ.
 
 
 
 
Απόδειξη οι σοκαριστικοί αριθμοί, που έδωσε στη δημοσιότητα το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγική Κρίσης, που κάνει λόγο για 33.320 πρόσφυγες αυτήν την ώρα στο έδαφος της Ελλάδας όταν κατά την ίδια πηγή η χωρητικότητα των δομών είναι 16.530 πρόσφυγες. Από τους 33.320 πρόσφυγες οι 6.211 βρίσκονται στα νησιά με περισσότερους στη Λέσβο (3.550), στη Χίο (1.422) και στη Σάμο (489) ενώ στη ηπειρωτική χώρα φιλοξενούνται 27.109 άτομα.
 
 
 
 
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως εντός της εβδομάδας θα είναι έτοιμοι νέοι χώροι φιλοξενίας προσφύγων, συνολικής χωρητικότητας 17.400 ατόμων. Οι τέσσερις από αυτούς θα κατασκευαστούν στην Αττική σε Μαλακάσα, Αφίδνες, Άγιο Ανδρέα και Ελαιώνα, και οι υπόλοιποι σε Δράμα, Θερμοπύλες, Ήπειρο, Θεσσαλία, Λιτόχωρο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Ήπειρο συγκεκριμένα βρίσκονται σε συντονισμό για τη λειτουργία εντός της εβδομάδας των τεσσάρων Κέντρων Φύλαξης- Φιλοξενίας Μεταναστών, τα οποία αναμένεται, όπως ανακοινώθηκε, να δημιουργηθούν άμεσα την περιοχή. Τα Κέντρα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα δεχτούν 2000 πρόσφυγες και θα λειτουργήσουν σε διαφορετικά σημεία. Επισήμως, δεν έχουν ανακοινωθεί ποια θα είναι, όμως υπάρχουν πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, πως δεν θα στηθούν σκηνές αλλά θα χρησιμοποιηθούν στεγασμένοι χώροι, όπως παλιά στρατόπεδα και άλλοτε μαθητικές εστίες ή οικοτροφεία. Σημειώνεται πως για την καλύτερη διαχείριση του ζητήματος προηγήθηκαν δύο ευρείες συσκέψεις όλων των εμπλεκομένων φορέων στην Περιφέρεια Ηπείρου.
 
 
 
"Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για μεγάλο αριθμό" δήλωσε ο υπουργός αναπληρωτής Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, αναφορικά με τους πρόσφυγες που αναμένονται να έρθουν στην Ελλάδα το αμέσως επόμενο διάστημα, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για "καινούργια κατάσταση" της οποίας "το βάρος θα το μοιραστεί όλη η κοινωνία". "Χτίζουμε 10.000 θέσεις την εβδομάδα" είπε ο κ. Μουζάλας στη χθεσινή ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι επί του παρόντος η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να συγκεντρωθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι σε "πολύ προσωρινές", όπως μετ' επιτάσεως τόνισε, εγκαταστάσεις. 
 
 
Πηγή: www.lifo.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *