Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Εθελοντές Αλμωπίας για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη: Τα απομεινάρια ενός λαού [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Την Κυριακή βρεθήκαμε στην Ειδομένη. Μετά τη συγκινητική ανταπόκριση φίλων και γνωστών καταφέραμε να γεμίσουμε ένα φορτηγό με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και πήγαμε να
τα παραδώσουμε στις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην κατασκήνωση προσφύγων στην Ειδομένη.

Η εικόνα που αντικρίσαμε ήταν πολύ πιο δραματική και αποκαρδιωτική απ’ ό,τι την περασμένη Κυριακή. Σχεδόν διπλάσιος ο αριθμός των προσφύγων (περίπου 14.000), καθώς όπως γνωρίζετε τα σύνορα είναι σχεδόν κλειστά.

Άνθρωποι αξιοπρεπείς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους λόγω του πολέμου για να σώσουν τη ζωή τη δική τους και των παιδιών τους. Αποφασίσαμε λοιπόν να κινητοποιηθούμε μαζικότερα, γιατί οι ανάγκες είναι τεράστιες.

Συγκεντρώνουμε:
Τρόφιμα π.χ. παστέλια, μπάρες, αποξηραμένα φρούτα, μπισκότα, κρουασάν, κονσέρβες (όχι κρέας) κ.λ.π. Όποιος έχει τη δυνατότητα να τα έχει έτοιμα σε σακουλίτσες π.χ. με 1 τοστ, χωρίς κρεάς, 1 μπανάνα, 1 αυγό και 1 γκοφρέτα, για να μοιραστούν με μεγαλύτερη ευκολία Talk, έτοιμες φρουτόκρεμες, κρέμες σε σκόνη, Μπιμπερό, Πιπίλες, αποχρεμπτικά σιρόπια, αντιπυρετικά και εισπνεόμενα)

Τα φρούτα να είναι πλυμένα, κατά προτίμηση μπανάνες

Αυγά βραστά σφιχτά

Νερά

Βρεφικά γάλατα, Πάμπερς Νο 1-6, Κρέμες συγκάματος,

Μωρομάντηλα, Χαρτιά Υγείας

Οδοντόβουρτσες/Οδοντόκρεμες

Σαπούνια/ Σαμπουάν

Σκηνές

Sleeping bags

Υποστρώματα / Κουβέρτες σε καλή κατάσταση

Φάρμακα (Αντιβιοτικά, αποσυμφορητικά μύτης,

Σακούλες μαύρες

Παιδικά παιχνίδια

Παπούτσια αθλητικά σε καλή κατάσταση (να συσκευάζονται ανά ζευγάρι και να αναγράφεται απέξω το νούμερο και η ένδειξη γυναικείο, αντρικό, παιδικό) και κάλτσεςπαιδικά). Τίποτε άλλο.

Τα πράγματα θα συλλέγονται στο ισόγειο κατάστημα της κας Μπόσνα στην Αριδαία, επί της οδού Αθανασίου Διάκου 23 (απέναντι από το κατάστημα Vodafone του κ. Λευτέρη Τσεχιλίδη). Το κατάστημα θα είναι ανοικτό αυτήν την εβδομάδα αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή, τις ώρες 10:00 – 14:00 το πρωί και 17:00 – 19:00 το απόγευμα. Για την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση.

Όσοι εθελοντές ενδιαφέρονται να πάνε τα τρόφιμα μόνοι τους στην Ειδομένη καλό είναι να συνεννοούνται με τις οργανώσεις που είναι μόνιμα στο χώρο.

Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει εθελοντικά είτε στην Αριδαία είτε στην Ειδομένη, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο τηλέφωνο: 6949982238.

Τέλος, χρειαζόμαστε εθελοντές με φορτηγά ή αγροτικά αυτοκίνητα για τη μεταφορά των πραγμάτων στην Ειδομένη, ιδίως μεσοβδόμαδα που οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες.

Από ρούχα ΜΟΝΟ μπουφάν (γυναικεία, ανδρικά, Αλληλεγγύη και ανθρωπιά απέναντι στους πρόσφυγες.

Γιατί ήμασταν κάποτε στη θέση τους

και μπορεί να είμαστε και στο μέλλον.














0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *