Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Τρόμος στο Βέλγιο: Μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων με δεκάδες νεκρούς σε αεροδρόμιο και μετρό

Σοκ και Δέος στις Βρυξέλλες! Μπαράζ επιθέσεων στην καρδιά της Ευρώπης! Δεκάδες τραυματίες και τουλάχιστον 17 νεκροί από εκρήξεις στο αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών! Ισχυρές εκρήξεις και στους σταθμούς του Μετρό σε Μάλμπεκ και Σούμαν! Πληροφορίες για νεκρούς και εκεί!!!



Μετά τις φονικές εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ακολούθησαν νέες εκρήξεις στους σταθμούς του Μετρό στο Σούμαν και το Μάελμπεκ. Ο συγκεκριμένος σταθμός βρίσκεται στα κοντά στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως μεταδίδει το Russian Today, νεκροί υπάρχουν και από τις εκρήξεις στους σταθμού τους Μετρό. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ειδησεογραφικό δίκτυο, ανέρχονται σε δέκα! Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση!



Μετά από απόφαση της αρχής μεταφορών της Βελγικής πρωτεύουσας, κλείνουν όλοι οι σταθμοί του μετρό στις Βρυξέλλες.



Δείτε στο χάρτη που σημειώθηκαν οι εκρήξεις στο Μετρό:



Νωρίτερα...



Δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στις εννέα το πρωί ώρα Ελλάδος - οκτώ ώρα Βρυξελλών - στο αεροδρόμιο Zaventem. Μέχρι στιγμής οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 35. Τα ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν την ύπαρξη πολλών νεκρών. ΝBC και το Russian Today, επικαλούμενα πηγές από την βέλγικη αστυνομία ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 17! Για αρκετούς νεκρούς στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών κάνει λόγο και το δημόσιο βελγικό δίκτυο RTBF. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαιώση.

Η δημόσια τηλεόραση του Βελγίου αλλά και το Πρακτορείο Ειδήσεων Reuters, ανέφεραν πως οι δύο ισχυρότατες εκρήξεις στο Αεροδρόμιο προκλήθηκαν από βομβιστή αυτοκτονίας!



Οι εκρήξεις σημειώθηκαν τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη στη βελγική πρωτεύουσα υπόπτου για τη συμμετοχή του στις τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.


Και να σκεφτεί κάποιος πως η αστυνομία του Βελγίου βρισκόταν σε κατάσταση συναγερμού για ενδεχόμενα αντίποινα.

Οι φωτογραφίες που από την πρώτη στιγμή ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν καπνό να υψώνεται από την αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου, στην οποία έχουν σπάσει όλα τα τζάμια και άνθρωπους που περίμεναν να επιβιβαστούν, να τρέχουν για να φύγουν από την αίθουσα για να γλιτώσουν.

Mε ανάρτησή του στο Twitter ο Βέλγος πρωθυπουργός Μισέλ Βαλς, έκανε την πρώτη τοποθέτησή του μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση λεπτό προς λεπτό. Απόλυτη προτεραιότητα έχουν τα θύματα και όσοι βρίσκονταν στο αεροδρόμιο», έγραψε ο Βέλγος πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον έγραψε στο twitter: «Είμαι σοκαρισμένος. Ανησυχώ για όσα συνέβησαν στις Βρυξέλλες. Εμείς θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να βοηθήσουμε!»

Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Sky News Άλεξ Ρόσι, ο οποίος βρισκόταν εκεί, δήλωσε ότι άκουσε δύο «πάρα πολύ δυνατές εκρήξεις». Όπως μετέδωσε το Βέλγικο πρακτορείο ειδήσεων, μέσα στο αεροδρόμιο βρέθηκαν και άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί!



«Αισθάνθηκα το κτίριο να δονείται. Υπήρχε επίσης σκόνη και καπνός (...) πήγα προς το σημείο από το οποίο ακούστηκε η έκρηξη και άνθρωποι έβγαιναν από εκεί πολύ ζαλισμένοι και σοκαρισμένοι».

«Αυτό που σκέφτονται εδώ είναι ότι ήταν κάποιου είδους τρομοκρατική επίθεση - αυτό δεν έχει επαληθευτεί από οποιεσδήποτε αρχές εδώ στο αεροδρόμιο», σημείωσε.

Υπήρξαν πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά πριν από τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, μεταδίδει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Προσοχή! Οι εικόνες είναι πολύ σκληρές!



Σε εξέλιξη σχέδιο έκτακτης ανάγκης από τις Βελγικές αρχές. Το επίπεδο συναγερμού έχει ανέβει στον ανώτατο βαθμό «4».



Όλα συνέβησαν οκτώ το πρωϊ ώρα Βρυξελλών της Τρίτης (22/03/2016) όταν δύο ισχυρές εκρήξεις προκάλεσαν τον τρόμο και τον πανικό στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο, το Zavendem.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter την παρακάτω αναφορά: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είδα μία μικρή βόμβα δίπλα στο check – in. Ακόμα σοκαρισμένος».

Αυτήν την στιγμή το αεροδρόμιο είναι κλειστό. Δεν πραγματοποιούνται προσγειώσεις και απογειώσεις αεροσκαφών.

 
www.newsbomb.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *