Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Μεγάλη διάκριση για μαθήτρια του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας σε Πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Το Σάββατο 9 Απριλίου στις 11.30 π.μ. ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας πραγματοποίησε εκδήλωση για τον 7ο Πανελλήνιο Μαθητικό Ποιητικό Διαγωνισμό που τελούσε υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Ο διαγωνισμός αγκαλιάστηκε από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά κυρίως από το Υπουργείο Παιδείας με αποτέλεσμα η πανελλήνια εμβέλεια του να έχει αποστολή ποιημάτων από όλες τις πόλεις, επαρχίες και όλους τους νομούς της χώρας.


Φέτος έφθασαν στην επιτροπή πάνω από 1000 ποιήματα .


Στην μαθήτρια του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας Μαρία Βαλασίδου, απονεμήθηκε το Γ’ Βραβείο για το παρακάτω ποίημα.




Πρόσφυγες ναυάγια

Ποια μοίρα δυσοίωνη
αποφάσισε την μετακίνηση τους;
Ποια αρπακτικά δίψασαν
για αίμα και δάκρυα;
Γέμισε το Αιγαίο πτώματα,
στοίχειωσαν τα νερά του
με κουφάρια αθώων παιδιών.

Ξεριζωμένοι
και καταδιωγμένοι πρόσφυγες
κλαίνε την μοίρα τους,
μεταφέρονται δούλοι στην Δύση
γιατί οι δήμιοι εκτελέσανε χρησμούς.
Σαν τα ποντίκια περιφέρονται
να βρουν στέγη και πατρίδα.
Πάλι η ιστορία θρηνεί θύματα,
πάλι γράφει μαύρες σελίδες
και δημιουργεί φόβους και τέρατα.

Ποιος θα αγκαλιάσει κραυγές και φόβους;
ποιος θα περιθάλψει την περηφάνια;
Νέα τάξη πραγμάτων, νέα σύνορα,
νέες μετακινήσεις, νέες επαναστάσεις,
αναζητούν την θεϊκή παρέμβαση
στην ανθρώπινη τιμωρία.

Μαρία Βαλασίδου





 
 
Στην εκδήλωση που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» η Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελούμενη από τον Γιάννη Τζανή, λογοτέχνη – φιλόλογο, Πρόεδρο του «Φιλολόγου», Πέτρο Μπέσπαρη, λογοτέχνη – φιλόλογο Γιώργο Μπίμπη, εκδότη, ανακοίνωσε το Πρακτικό των αποτελεσμάτων και αμέσως μετά ακολούθησε η Απονομή των Βραβείων – Επαίνων .


Μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, γονείς, εκπαιδευτικοί, λογοτέχνες και πλήθος κόσμου παρευρέθησαν στην εκδήλωση ενώ χαιρετισμό απεύθυναν και απένειμαν βραβεία μεταξύ άλλων, ο κ. Αναστάσιος Κουράκης Α΄Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων-Βουλευτής Θεσσαλονίκης, ο Σύμβουλος Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Δικαιωμάτων του Γραφείου του Υπουργού Παιδείας κ. Θέμης Δημητρακόπουλος, οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης κ. Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, κ.Γιώργος Αρβανιτίδης, εκ μέρους του Περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης ο κ. Ανατολίτης Βασίλης Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Παιδείας, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης κα Έλλη Χρυσίδου, η Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού ΠΚΜ κα Άννα Μυκωνίου, η Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος κα Άννα Φαχαντίδου εκπρόσωπος του Προεδρείου της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης- λογοτέχνης κ. Δημήτρης Μπρούχος.]


«Η συμμετοχή των μαθητών αλλά και η παρουσία τους σήμερα στην εκδήλωση που ήρθαν για να παραλάβουν τα βραβεία τους από όλες τις πόλεις και τις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους, μας κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξους για τα παιδιά που εκφράζονται μέσα από το γραπτό λόγο και τολμούν να συμμετέχουν σε πανελλήνιους διαγωνισμούς όπως ο σημερινός. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια όλοι οι μαθητές που έλαβαν μέρος και κάθε χρόνο όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν και Αναμνηστικά Συμμετοχής», δήλωσε ο Πρόεδρος του Σ.ΕΚ.Β.Ε. Μπάμπης Μπαρμπουνάκης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *