Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Ταξίδι νωχελικό σαν χάσμα - Νέο ποίημα του Τσαβδάρη Ευάγγελου

Ταξίδι νωχελικό σαν χάσμα Ο θάνατος αυτός έχει άλλη υπόσταση είναι σαν το ναυτικό που έχασε την πυξίδα του

Στο μαύρο χαρμάνι της στιγμής, ο χρόνος κυλάει αθόρυβα και το αθώο σώμα σου σ’ ένα σύμπαν απεργίας.

Στο βάθος του δωματίου μια σκηνοθετημένη απόκριση το σχήμα της καρδιάς σου στοιχίζεται από τριαντάφυλλά πυκνά, κρυσταλλένια.

Τούτο το κρύσταλλο κόβει τη σάρκα σαν μαχαίρι που ο χρόνος το βαθαίνει πιότερο, από ευκαιριακό φάρμακό νωχελικά σαν χάσμα.

Πήρα τα γυναικεία σου μελτέμια κι άναψα ένα ταξίδι απ’ το σήμερα ως ένα κόσμο τρελό πήρα και νουθέτησα τις στιγμές σου που συλλήβδην, συλλαμβάνουν τη ζωή.

Ας έρθει κάποια βοήθεια, ας μπούμε στο αραχνοΰφαντο νήμα της ελπίδας ας ακουμπήσω τους αδύναμους παλμούς μου σε μια εικόνα σου, ίσως αυτό κάνει την ψυχή μου να παλινδρομήσει Γυναίκα



Τσαβδάρης Ευάγγελος
 
 
 
 

2 comments:

  1. Ευαγγελε συγχαρητηρια !
    Σε διαβαζω και ας μη με ξερεις .
    Διακρινω ειδιαιτερη ευαισθησια και αδρη αποτυπωση συναισθηματων.
    Συνεχισε να προσφερεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *