Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Συμμετοχή του Δήμου Σκύδρας στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ανελκυστήρα

Η εθελοντική οικολογική δράση με την ονομασία
«Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ανελκυστήρα» διατρέχει το δεύτερο χρόνο εφαρμογής της.


Φέτος, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Μαΐου2016.
Υπενθυμίζεται ότι ο σκοπός της είναι η επιλογή και η αυξανόμενη χρησιμοποίηση των σκαλοπατιών αντί του ανελκυστήρα από τους πολίτες, τόσο στους χώρους της εργασίας και των επισκέψεων όσο και της διαμονής τους, φυσικά στο μέτρο του δυνατού και του επιτρεπόμενου.
Με την υιοθέτηση του παραπάνω τρόπου κίνησης και μετακίνησης στην καθημερινότητα πετυχαίνεται και συνδυάζεται η σωματική άσκηση και δραστηριότητα, διευκολύνεται η κυκλοφορία των ανθρώπων που έχουν την ανάγκη της χρήσης του ανελκυστήρα και παράλληλα εξοικονομείται ενέργεια.
Με την ευκαιρία, ας αναφερθεί ότι στην πρώτη «Ευρωπαΐκή Ημέρα Χωρίς Ανελκυστήρα» που υλοποιήθηκε πέρσι, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, συμμετείχαν 60 πόλεις από 20 κράτη σ΄όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας με 10 Δήμους μεταξύ των οποίων κι ο Δήμος Σκύδρας.
Συντονιστής της δράσης είναι ο Διεθνής Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού (I.S.C.A.) μ΄εθνικό μεσολαβητή την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Πράσινες Διαδρομές».
Ο Δήμος Σκύδρας θα διαθέσει ενημερωτικό υλικό (έντυπα, αυτοκόλλητα εσωτερικού κι εξωτερικού χώρου) τα οποία μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν οι ενδιαφερόμενοι από τα στελέχη του Δήμου, Βασίλη Καρυπίδη 6971501690 και Δημήτρη Αλεξανδρίδη 2381351802.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *