Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Επίθεση αυτοκτονίας με βόμβες στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινιύπολης - Δεκάδες νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες

Νέο αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Τουρκία. Βομβιστές αυτοκτονίας εισήλθαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης λίγο μετά τις 9 το βράδυ και ενεργοποίησαν τα εκρηκτικά τους στον τερματικό σταθμό των πτήσεων εξωτερικού και σε σε χώρο στάθμευσης, προκαλώντας πανικό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι νεκροί είναι 41 -ανάμεσά τους βρίσκονται και οι δράστες- και οι τραυματίες ανέρχονται στους 239. Τα περισσότερα θύματα ήταν Τούρκοι πολίτες, ανέφεραν οι αρχές της χώρας, ενώ οι δράστες ήταν τρεις.



Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία είχε ανοίξει πυρ εναντίον των δραστών όταν αυτοί εισήλθαν στον χώρο αφίξεων του αεροδρομίου, όμως εκείνοι εκείνοι κατάφεραν να ενεργοποιήσουν τα εκρηκτικά τους.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι μετά την επίθεση ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης έως και σήμερα, Τετάρτη, στις 8 το πρωί.

Η επίθεση στο αναφερόμενο αεροδρόμιο, το οποίο είναι το τρίτο αεροδρόμιο σε διακίνηση επιβατών στην Ευρώπη, ήταν από τις πιο αιματηρές, από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Τουρκία, που συμμετέχει στη διεθνή συμμαχία -υπό τις ΗΠΑ- κατά του Ισλαμικού Κράτους.

huffingtonpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *