Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

«Έφυγε» ο θρύλος της πυγμαχίας Μοχάμεντ Άλι

Ο παγκόσμιος αθλητισμός πενθεί για τον θάνατο του θρύλου της πυγμαχίας Μοχάμεντ Άλι τα ξημερώματα του Σαββάτου (4/6) σε ηλικία 74 ετών.


Στο πένθος έχει βυθιστεί ο κόσμος της πυγμαχίας λόγω της είδησης ότι ο Μοχάμεντ Άλι, ο εμβληματικός μποξέρ με το μοναδικό αγωνιστικό στιλ, άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 74 ετών στο Φοίνιξ των ΗΠΑ.

Ο Μοχάμεντ Άλι είχε κατακτήσει τρεις φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών

Η κατάσταση του είχε επιδεινωθεί έπειτα από την εσπευσμένη εισαγωγή του στο νοσοκομείο τα ξημερώματα της Παρασκευής. Τις τελευταίες ώρες παρότι δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση από την οικογένεια του ή κάποιο ιατρικό ανακοινωθέν, τα δημοσιεύματα από τις ΗΠΑ ανέφεραν πως η κατάσταση του ήταν εξαιρετικά κρίσιμη, με τον θρύλο της πυγμαχίας να βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη. Την είδηση του θανάτου γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος της οικογένειάς του. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έπασχε από Πάρκινσον από το 1984.

«Έπειτα από μάχη 32 ετών με τη νόσο του Πάρκινσον, ο Μοχάμεντ Άλι πέθανε σήμερα σε ηλικία 74 ετών» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Μπομπ Γκούνελ.

Αυτός ήταν ο Μοχάμεντ Άλι

Ο Κάσιους Κλέι γεννήθηκε στο Λούισβιλ της πολιτείας του Κεντάκι στο νότο των ΗΠΑ. Ο πατέρας του, Κάσιους Μάρσελους Κλέι ο πρεσβύτερος, συντηρούσε την οικογένειά του εργαζόμενος ως σχεδιαστής πινακίδων και η μητέρα του, Οντέσα Γκρέιντι Κλέι, εργαζόταν ως οικιακή βοηθός. Η ενασχόλησή του με την πυγμαχία ξεκίνησε όταν ήταν δώδεκα ετών, αρχικά σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Το 1960 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 87,5 κιλών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης, γεγονός που σηματοδότησε την έναρξη της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας στην πυγμαχία.

Από τότε ακολούθησαν πολλές επιτυχίες με τον Άλι να σταματά το 1981. Δυο χρόνια αργότερα, διαγνώστηκε με τη νόσο πάρκινσον. Αξίζει να σημειωθεί πως το 1964, ο Άλι ασπάστηκε το Ισλάμ αλλάζοντας το όνομα του από Κάσιους Μάρσελους Κλέι τζούνιορ, σε Μοχάμεντ Άλι.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *