Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

EURO 2016: Τα Λιοντάρια βρυγχώνται ακόμα - Ανατροπή και νίκη στο 90' για τους Άγγλους - ΒΙΝΤΕΟ με ΓΚΟΛ και ΦΑΣΕΙΣ των αγώνων της Πέμπτης 16/6

Με μια επική ανατροπή από τους ''παγκίτες'' Βάρντι και Στάριτζ, η Αγγλία υπέταξε την Ουαλία στις καθυστερήσεις του αγώνα. Διαβάστε παρακάτω τις αναλύσεις των αγώνων και δείτε βίντεο με τα γκολ.


Επιμέλεια: ialmopia.gr Team


ΑΓΓΛΙΑ - ΟΥΑΛΙΑ 2-1

Για κάτι τέτοιες στιγμές ζει ο κάθε Άγγλος οπαδός, σαν αυτές που εκτυλίχθηκαν όταν ο Στάριτζ έκανε το 2-1 υπέρ των Λιονταριών στο 92ο λεπτό. Η Αγγλία γύρισε το ματς απέναντι στην Ουαλία, ο Ρόι Χόντσον έκανε επιτέλους τα αυτονόητα, κι ο Γκάρεθ Μπέιλ μάλλον κατάλαβε ότι οι ''εμπρηστικές'' δηλώσεις πριν το παιχνίδι μάλλον δεν οφελούν.

Στα του αγώνα, οι Άγγλοι μπήκαν φουριόζοι, όπως και στο ματς με τη Ρωσία, έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον (ανεπαρκή) Στέρλινγκ, ζήτησαν δικαίως πέναλτι σε χέρι του Ντέιβις μέσα στη μικρή περιοχή, αλλά είδαν την Ουαλία να παίρνει κεφάλι στο σκορ στο τέλος του ημιχρόνου, με ωραία εκτέλεση φάουλ του Μπέιλ (42') από πολύ μακρινή απόσταση, αλλά και κακή εκτίμηση του τερματοφύλακα των Λιονταριών, Τζο Χαρτ.

Με την έναρξη της επανάληψης, οι Βάρντι και Στάριτζ πέρασαν στο παιχνίδι, στις θέσεις των αρνητικών Κέιν και Στέρλινγκ. Ο επιθετικός της Λέστερ χρειάστηκε μόλις δέκα λεπτά για να...ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα, όταν στο 56' ''μυρίστηκε'' το λάθος της άμυνας και με κοντινή προβολή ισοφάρισε για την Αγγλία. Από το σημείο εκείνο, ο ρυθμός έπεσε, και παρότι οι Άγγλοι είχαν την κατοχή της μπάλας, δεν δημιούργησαν πολλές καθαρές ευκαιρίες μπροστά στα καρέ του Χένεσεϊ. Μέχρι που φτάσαμε στη φάση του 92ου λεπτού, όπου ο Ντάνιελ Στάριτζ εκμεταλλεύτηκε την προσπάθεια του Ντέλε Άλλι, και με κοντινό σουτ έστειλε τα Λιοντάρια κι εκατομμύρια οπαδούς τους στα ουράνια.

Δείτε παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ με τα ΓΚΟΛ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα



Η ταυτότητα του αγώνα

Β' ΟΜΙΛΟΣ
ΑΓΓΛΙΑ - ΟΥΑΛΙΑ 2-1 (Βάρντι 56', Στάριτζ 92' - Μπέιλ 42')

Aγγλία (Ρόι Χόντσον): Χαρτ, Γουόκερ, Ρόουζ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Στέρλινγκ (46' Στάριτζ), Λαλάνα (73' Ράσφορντ), Κέιν (46' Βάρντι), Ρούνεϊ, Ντάιερ, Άλι

Ουαλία (Κρις Κόουλμαν): Χένεσεϊ, Γκάντερ, Τέιλορ, Ντέιβις, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Άλεν, Ρόμπσον - Κανού (71' Γουίλιαμς), Ράμσεϊ, Μπέιλ, Λέντλεϊ (67' Έντουαρντς). 


ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ 0-2

Αν δεν υπήρχε η ανατροπή των Άγγλων απέναντι στους Ουαλούς, η νίκη - έκπληξη των Βορειοϊρλανδών θα ήταν το πρώτο θέμα του Euro. Οι παίκτες του Μάικλ Ο'Νιλ πήραν παλικαρίσια νίκη κόντρα στους Ουκρανούς, οι οποίοι διέλυσαν όλες τις καλές εντυπώσεις που είχαν αφήσει στην πρεμιέρα, όταν και κόντραραν στα ίσα τους Γερμανούς, και μοιράια αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας και παίρνει με άνεση τον τίτλο του χειρότερου της διοργάνωσης μέχρι στιγμής. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ''κουνήθηκε φύλλο'' στην κυριολεξία και οι δύο ομάδες ταλαιπώρησαν αφάνταστα τη μπάλα. Με την έναρξη της επανάληψης, ο ''Πρασινόλευκος Στρατός'' άνοιξε το σκορ, με κεφαλιά του ΜακΌλεϊ μετά από εκτέλεση φάουλ του Νόργουντ (49'). Κάπου εκεί άνοιξαν οι ουρανοί, και το παιχνίδι διακόπηκε για 2-3 λεπτά λόγω σφοδρής χαλαζόπτωσης!

Με την επανέναρξη, οι Ουκρανοί πίεσαν αρκετά, έχασαν ευκαιρίες με τους Γιαρμολένκο και Κοβαλένκο, αλλά η εικόνα τους συνέχισε να είναι απογοητευτική. Δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, η Βόρεια Ιρλανδία διπλασίασε τα τέρματά της, με πλασέ του ΜακΓκιν μέσα από την περιοχή, σφραγίζοντας έτσι μια ιστορική νίκη.

Δείτε παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ με τα ΓΚΟΛ και τις καλύτερες ΦΑΣΕΙΣ του αγώνα



Η ταυτότητα του αγώνα

Γ' ΟΜΙΛΟΣ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ 0-2 (ΜακΌλεϊ 49', ΜακΓκιν 96')

Ουκρανία (Μιχάιλο Φομένκο): Πιάτοβ, Φεντέτσκι, Χατσερίντι, Ρακίτσκι, Σεβτσούκ, Σιντορτσούκ (76' Γκάρμας), Στεπανένκο, Κοβαλένκο (84' Ζίντσενκο), Γιαρμόλενκο, Κονοπλιάνκα, Σελεζνιόβ (72' Ζοζούλια)

Βόρεια Ιρλανδία (Μάικλ Ο'Νιλ): ΜακΓκόβερν, Χιουζ, Κάθκαρτ, ΜακΌλεϊ, Τζόνι Έβανς, Στίβεν Ντέιβις, Κόρι Έβανς (93' ΜακΝερ), Νόργουντ, Γουόρντ (69' ΜακΓκιν), Ντάλας, Ουάσινγκτον (84' Μαγκένις)


ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ 0-0

Νομοτελειακά, το πρώτο 0-0 της διοργάνωσης θα ερχόταν κάποια στιγμή, και τελικά ήρθε σε ένα παιχνίδι που κανείς δεν το περίμενε. Γερμανία και Πολωνία ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα, σε ένα ματς που πάντως είχε καλό ρυθμό κι αρκετές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Με το ξεκίνημα, τα Πάντσερ ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα, χάνοντας κάποιες μικροευκαιρίες με Γκέτσε και Κρόος. Οι Πολωνοί αρκέστηκαν στην καλή τους άμυνα, κι από τη στιγμή που Λεβαντόφσκι και Μίλικ ήταν καλα φρουρούμενοι, δεν μπόρεσαν να δείξουν πολλά πράγματα επιθετικά.

Η επανάληψη ξεκίνησε με δύο μεγάλες ευκαιρίες εκατέρωθεν, από Μίλικ και Γκέτσε, και ανεβασμένο ρυθμό από τους δύο αντιπάλους. Μέχρι το 75' είχαμε αρκετές καλές στιγμές, με τους Οζίλ, Μίλικ και Λεβαντόφσκι να μη βρίσκουν στόχο, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά οι ομάδες μάλλον άρχισαν να ''φρενάρουν'', αφού ο βαθμός βόλευε και τις δύο. Έτσι, μοιραία οδηγηθήκαμε στη λευκή ισοπαλία, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στέλνει τους δυο γείτονες στους 16 του θεσμού.

 Δείτε παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ με τις καλύτερες ΦΑΣΕΙΣ του αγώνα



Η ταυτότητα του αγώνα

Γ' ΟΜΙΛΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ 0-0

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Χέκτορ, Χέβεντες, Χούμελς, Κεντίρα, Οζίλ, Ντράξλερ (71' Γκόμες), Μίλερ, Μπόατενγκ, Κρόος, Γκέτσε (66' Σίρλε)

Πολωνία (Άνταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Πάζνταν, Γιέντρεϊτσικ, Ματσίνσκι (76' Γιοντλόβιετς), Μίλικ, Λεφαντόφσκι, Κρικόβιακ, Γκροσίτσκι (87' Πέζκο), Γκλικ, Μπλαστσικόφσκι (80' Καπούστκα), Πίστσεκ




ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *