Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

Aνοιχτή επιστολή εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών Γιαννιτσών

Σε μια εποχή που η επιχειρηματικότητα και ο ελεύθερος επαγγελματίας δοκιμάζεται βάναυσα και απειλείται με αφανισμό, είναι εντελώς αυτοκατοστροφικό και επιζήμιο ο κλάδος να επιτρέπει φαινόμενα εκφυλισμού και αποδυνάμωσης. Έκπληκτοι διαπιστώσαμε πως «εν κρυπτώ» και σε άγνοια της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του μεγαλύτερου εμπορικού συλλόγου της Πέλλας, το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο χρησιμοποιώντας προσχηματικά και πάντα κατά το δοκούν καταστατικές διατάξεις, διεξήγε εκλογές δια του τηλεφώνου στις αρχές Ιουνίου.

Αναπαράγοντας μικροπολιτικές του παρελθόντος και υλοποιώντας καθαρά προσωπικές τακτικές ουσιαστικά στέρησαν από εκατοντάδες συναδέλφους μέλη του συλλόγου να εκφράσουν την άποψή τους σε μια τακτική εκλογοαπολογιστική συνέλευση που ουδέποτε έγινε.

Τη στιγμή που ο κλάδος θα έπρεπε να επιδιώκει την ευρύτερη συσπείρωση και ενότητα μέσω της ενεργής συμμετοχής του μέγιστου αριθμού μελών διαπιστώνουμε με λύπη πως πράττει ακριβώς το αντίθετο στερώντας ταυτόχρονα τη δυναμική που τώρα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία.

Εδώ και δύο εβδομάδες ,120 ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών καταθέσαμε ενυπόγραφα αίτημα προς το διοικητικό συμβούλιο στο οποίο σημειώνουμε τα εξής:

1.Την παντελή άγνοια μας αποτέλεσμα ανύπαρκτης ουσιαστικά ενημέρωσής για διεξαγωγή εκλογών.

2.Την απαίτησή μας για άμεση σύγκληση Γενικής Συνέλευσης στην οποία θα κληθεί να συμμετάσχει το σύνολο των μελών και συναδέλφων.

Με λύπη διαπιστώνουμε πως η απερχόμενη και κατ’ευφημισμό επανεκλεγμένη διοίκηση εσκεμμένα και προσχηματικά κωφεύει και αρνείται να αποδεχτεί αυτό που καταστατικά είναι υποχρεωμένη να πράξει.

Με την επιστολή μας θέλουμε να διατρανώσουμε την αγωνία και την κραυγή απόγνωσης που αυτή τη στιγμή επικρατεί στον κλάδο. Να διατρανώσουμε την απαίτηση μας για μια νέα δυναμική ,συλλογική ,μαζική και αντιπροσωπευτική πνοή στον Εμπορικό Σύλλογο Γιαννιτσών που μέσα σε αυτές τις τραγικές συνθήκες πρέπει ενωτικά με αξιοπρέπεια και δυναμισμό να εκφράσει το σύνολο του εμπορικού κόσμου της περιοχής.

Ομάδα Εμπόρων Γιαννιτσών

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *