Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Γιάννης Σηφάκης: Επανεξέταση τρόπου κατανομής εξισωτικής αποζημίωσης σε μειονεκτικες και ορεινες περιοχες

Ο Γιάννης Σηφάκης μαζί με κάποιους ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε συνάντηση τους σήμερα Παρασκευή 18/11/16 με τον Υπουργό ΥΠΑΑΤ Βαγγέλη Αποστόλου, τον Γενικό Γραμματέα ΥΠΑΑΤ Χαράλαμπο Κασίμη και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ μετέφεραν την δικαιολογημένη αντίδραση των κτηνοτρόφων που ειναι μονιμοι κάτοικοι μειονεκτικών και ορεινών περιοχών για τον τρόπο κατανομής της εξισωτικής αποζημίωσης. Η μεγάλη αύξηση του αριθμού των δικαιούχων που προέκυψε απο την αλλαγή των κριτηρίων επέφερε σημαντική μείωση των ποσών που κατεβλήθησαν στους προαναφερόμενους. 

Οι βουλευτές ζήτησαν άμεση επανεξέταση των κριτηρίων και κατάρτιση νέων πινάκων.

Ο Υπουργός , θεωρώντας δίκαιο το αίτημα, δεσμεύτηκε σε άμεση επανεξέταση του θέματος.

Ακομη συζητήθηκε το θέμα των πορισμάτων του ΕΛΓΑ για τις ζημιές στις καλλιέργειες, επαναβεβαιώθηκε ότι τα πορίσματα θα βγούν με συνολικές εκτιμήσεις και οτι επι των πορισμάτων θα δοθούν προκαταβολές έως το τέλος του χρόνου. Ακόμη αναλύθηκαν οι ενέργειες της χώρας προς την Ευρωπαική Επιτροπή για την αναγνώριση ανάγκης αποζημιώσεων μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2016-2020 για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής ( φετινή ακαρπία σε δενδρώδεις καλλιέργειες κλπ) και έγινε προγραμματισμός των επόμενων ενεργειών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *